ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΑΝΤΡΑ

Τι σημαίνει αληθινός άντρας για κάθε γυναίκα; Θα μπορούσαμε να πούμε πως κάθε μία από εμάς έχει σχηματίσει μια διαφορετική άποψη για το πώς φαίνεται τελικά ο αληθινός άντρας υπάρχουν, όμως και κάποια στοιχεία στην συμπεριφορά ενός άντρα που πάντα μάγευαν τις γυναίκες και τους έκαναν να φαίνονται ξεχωριστοί και αληθινοί. 

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν αλλοιώνονται στο μυαλό μιας γυναίκας και φαίνεται πως δεν κάνουμε εκπτώσεις όταν πρόκειται να δώσουμε σε έναν άντρα τον τίτλο του αληθινού, του gentleman! Δεν έχει να κάνει με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αλλά με ένα σύνολο το οποίο μπορεί να γίνει ιδανικό στα μάτια μιας γυναίκας.

Ο αληθινός άντρας παρατηρούμε ότι δεν κερδίζει πάντα τις γυναίκες και μάλιστα από την πρώτη στιγμή. Αν και όλες μας ψάχνουμε τον συγκεκριμένο τύπο άντρα ωστόσο συχνά «παραμυθιαζόμαστε» σε πρώτο επίπεδο από το ακριβώς αντίθετο και τους δήθεν! Ο αληθινός άντρας δεν χρειάζεται να δημιουργήσει εντυπώσεις με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να κερδίσει τα βλέμματα. Οι γυναίκες για να μπορέσουμε, τελικά, να τον βρούμε και να καταλάβουμε θα χρειαστεί να κοιτάξουμε λίγο πιο βαθιά από την επιφανειακή εικόνα. Μπορεί αρχικά να ακούγεται, για κάποιες γυναίκες, δύσκολο ή και ακατόρθωτο αλλά δεν είναι! Πάντα έχουμε την τάση να «ψάχνουμε» λίγο περισσότερο τους ανθρώπους και τις καταστάσεις. Έτσι δεν θα είναι δύσκολο για εμάς να παρατηρήσουμε κάποια στοιχεία σε έναν άντρα που δίκαια θα του προσφέρουν τον τίτλο του αληθινού!


Αληθινός άντρας – Χαρακτηριστικά

1) Ευγενικός

Ποια γυναίκα δεν βλέπει σε έναν σε έναν ευγενικό άντρα τον «αληθινό άντρα». Κάθε γυναίκα μπορούμε να πούμε πως ξεχωρίζει τον ευγενικό τύπο ο οποίος ξέρει να φέρεται και να μιλάει. Ακριβώς όπως έχουμε φανταστεί τον αληθινό άντρα με την άψογη συμπεριφορά και τους καλούς τρόπους. Η ευγένεια σίγουρα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός αληθινού άντρα αρκεί να μην περιορίζεται στον πρώτο καιρό της γνωριμίας. Οπότε δώστε χρόνο στον εαυτό σας να βγάλει σωστά συμπεράσματα.


2) Αποφασιστικός

Επίσης ένα χαρακτηριστικό στο οποίο οι γυναίκες δίνουμε αρκετή σημασία είναι η αποφασιστικότητά του. Κάποιες γυναίκες θα το ονόμαζαν το «απόλυτο αρσενικό» που με αποφασιστικότητα και δυναμισμό μας δημιουργεί την ασφάλεια και την σιγουριά που επιθυμούμε.

3) Πιστός

Στο μυαλό μιας γυναίκας, αληθινός άντρας είναι και ο πιστός άντρας. Ίσως η έννοια πιστός να ακούγεται λίγο γραφική αλλά από αυτή την στάση ενός άντρα καταλαβαίνουμε πολλά! Ξέρει τι θέλει, ξέρει να αγαπάει, να σέβεται και να μην δημιουργεί αμφιβολίες γύρω από το άτομό του. Για μία γυναίκα ένας άντρας πιστός είναι και αυτό που λέμε ντόμπρος. Επίσης ιδιαίτερα θα εκτιμούσαμε κι έναν άντρα ο οποίος θα παραδεχόταν ανοιχτά την απιστία του. Μπορεί οι συνέπειες της πράξης του να μην άλλαζαν αλλά σίγουρα ένας αληθινός άντρας ξέρει να τις δέχεται.

4) Προστατευτικός

Πώς θα μπορούσαμε να αφήσουμε στην άκρη την προστατευτική πλευρά ενός άντρα. Μας δείχνει πως μας αγαπάει, μας νοιάζεται κι έτσι ακριβώς τον είχαμε φανταστεί. Ένας αληθινός άντρας που μας προσέχει σαν τα μάτια του και μπορεί να κάνει μια γυναίκα να τον λατρέψει.

5) Ευαίσθητος και ρομαντικός όσο πρέπει!

Ο αληθινός άντρας έχει ευαισθησίες αλλά και ρομαντισμό σε αντίθεση με αυτό που πιστεύει ο αντρικός πληθυσμός. Στις γυναίκες αν και μας αρέσει η ευαίσθητη πλευρά του ωστόσο θέλουμε να την εκφράζει με μέτρο. Η ευαισθησία και ο ρομαντισμός δεν είναι αδυναμία στον άντρα αλλά δεν θέλουμε να αισθανόμαστε πιο «σκληρές»!

6) Συζητήσιμος

Ο αληθινός άντρας δεν είναι αυτός που θα απαιτήσει ή θα ασκήσει ψυχολογική βία για να πετύχει αυτό που θέλει ή να δείξει την υπεροχή του. ο αληθινός άντρας ξέρει να συζητάει και να προσπαθεί με επιχειρήματα να στηρίξει την άποψή του.

7) Εργατικός

Η εργατικότητα σε έναν άντρα δείχνει την εσωτερική του δύναμη αλλά και πως γνωρίζει τις υποχρεώσεις του. μπορεί οι γυναίκες να είναι, πλέον, ενεργές σε αυτό που αγορά εργασίας αλλά όταν δούμε έναν άντρα να μην έχει όρεξη για δουλειά ή να τεμπελιάζει, η αλήθεια είναι πως πέφτει στα μάτια μας.

Αληθινοί άντρες έπρεπε να είναι όλοι οι άντρες σε μία τέλεια κοινωνία! Το θέμα είναι πως αυτούς που δεν τους βρίσκουμε αληθινούς καλό είναι να τους έχουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Της Χριστίνας Παναγοπούλου

Post a Comment

Previous Post Next Post