ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΥ COVID-19

To σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά του κορονοϊού επεξεργάζεται η κυβέρνηση έχοντας καταλήξει στη χρήση ψηφιακών μέσων για το ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Με εκατοντάδες νεκρούς σχεδόν καθημερινά και τις ΜΕΘ υπό ασφυκτική πίεση ο κυβερνητικός σχεδιασμός έχει εναποθέσει τις ελπίδες του στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων ώστε να μπει ένα «φρένο» στην εξάπλωση της νόσου.

Εν αναμονή της έγκρισης των εμβολίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο πρωθυπουργός είχε το Σάββατο τηλεδιάσκεψη με αντικείμενο το σχέδιο εμβολιασμού των πολιτών κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η προετοιμασία για την παραλαβή-αποθήκευση και διανομή του εμβολίου. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως οι ετοιμασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του χρόνου.

Μια πρόγευση για τον τρόπο που θα κλείνονται τα ραντεβού έδωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. 

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε (MEGA) ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός εξήγησε: «Θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να βρίσκεται στο χωριό του, να βρίσκεται σε κάποια άλλη πόλη. Από εκεί και πέρα θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες».

Post a Comment

Previous Post Next Post