ΤΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ;

Τώρα που έρχονται οι ζέστες και πριν αρχίσουμε τις εξορμήσεις στις παραλίες, πολλοί απο εμάς θα τρέξουν σε καταστήματα με πισίνες για να συνδυάσουν τη βόλτα με ποτό ή φαγητό. Πρέπει να λαμβάνουμε τα μέτρα μας όμως για να γυρίσουμε όπως ακριβώς πήγαμε.

Απαραίτητα πρέπει να κάνουμε ντους πριν μπούμε μέσα στην πισίνα Το ντους μετά την κολύμβηση είναι απαραίτητο  γιατί βοηθάει στην απομάκρυνση του χλωρίου από την επιδερμίδα.  Όταν είστε στην πισίνα καλό είναι να αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε σκευάσματα προστασίας από τον ήλιο ή μακιγιάζ. Η πισίνα είναι επικίνδυνη για εσάς και τους άλλους αν πάσχετε από κάποια λοίμωξη.

Να θυμάστε, ότι τα παιδιά παρότι έχουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό δεν μπορούν να μεταβολίσουν εύκολα το χλώριο. Τα παιδιά με άσθμα όχι μόνο δεν πρέπει να κολυμπούν σε πισίνες, αλλά ούτε να κάθονται δίπλα σε αυτές, καθώς το χλώριο είναι ερεθιστικό διότι εξατμίζεται στο περιβάλλον.

Οι έγκυες γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις, και για αυτό θα πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικές. Επίσης αποφεύγετε την πισίνα αν εσείς ή τα παιδιά σας έχουν κάποιο τραύμα ή ανοιχτή πληγή.

Μην επιτρέπετε να καταπίνετε το νερό από την πισίνα, αφού συνήθως τα μικρόβια εισέρχονται από το στόμα και όχι από το κολύμπι. Μην κολυμπάτε αν έχετε διάρροια, διότι μπορεί να μεταφερθεί στο νερό και να μολυνθεί.

Μην κάθεστε στην υπερχείλιση γύρω από τη πισίνα. Είναι ένας σίγουρος τρόπος να κολλήσετε κάποιο μικρόβιο από την επαφή. Ηλιος και υγρασία αποτελούν τις τέλειες συνθήκες για την δημιουργία αποικίας.

Όσο κι αν θέλουν τα παιδιά σας να κάθονται στην άκρη και να πλατσουρίσουν μη τα αφήνετε. Αν αυτή είναι η αγαπημένη τους ενασχόληση, είναι προτιμότερο να πάτε στη θάλασσα.

Οι αισθήσεις σας είναι αρκετές για να καταλάβετε αν μια πισίνα είναι κατάλληλη. Απόλυτη ακρίβεια έχουν μόνο τα ειδικά όργανα που μετρούν +ph, χλώριο και σκληρότητα αλλά σε γενικές γραμμές θα νιώσετε και μόνοι σας αρκετά.

Δείτε αν το νερό είναι καθαρό, διάφανο και γαλάζιο, ακουμπήστε τα πλακάκια για να διαπιστώσετε αν είναι καθαρά ή νιώθετε γλίτσα, μυρίστε για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν δυσάρεστες μυρωδιές και ακούστε προσεκτικά για να εξακριβώσετε ότι λειτουργεί ο μηχανισμός καθαρισμού.
Previous Post Next Post