ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Όλοι γνωρίζουμε τι θα έπρεπε να κάνουμε για να φροντίσουμε τους εαυτούς μας λίγο περισσότερο – σκάλες αντί ασανσέρ, σαλάτες αντί πίτσα στο δείπνο, λιγότερο αλκοόλ, γυμναστική. Ωστόσο, υπάρχουν και πιο απολαυστικές μέθοδοι για να πατήσεις τα 80, ακμαίος και υγιής: περισσότερο σεξ, διακοπές, καφεδάκια, εκμάθηση ξένων γλωσσών. Σου ακούγεται καλό; Ε, λοιπόν είναι και αληθινό.

1. Μην αδειάζεις το πιάτο σου
Ειδικά αν είναι ένα πιάτο γεμάτο λιπαρά και προτηγανισμένες σαχλαμάρες. Ο εγκέφαλός σου θέλει 20 λεπτά να συνειδητοποιήσει ότι είσαι χορτάτος και αν τρως λαίμαργα, τα κύτταρά σου θα υπερτροφοδοτηθούν από συστατικά (θρεπτικά ή όχι) αποθηκεύοντάς τα ως λίπος. Η παχυσαρκία είναι η δεύτερη αιτία πρόωρων θανάτων ανάμεσα σε άνδρες –προηγείται το κάπνισμα.

2. Κάνε περισσότερο σεξ
Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Αλλά, τουλάχιστον δεν είναι αγγαρεία -όπως η γυμναστική: το σεξ κάνει τόσο καλό στην καρδιά σου όσο ένα 30λεπτο τρέξιμο, μειώνει την αρτηριακή πίεση, δυναμώνει το ανοσοποιητικό, βελτιώνει τον ύπνο σου. Όλα αυτά προσθέτουν χρόνια στη ζωή σου.

3. Ξεκόλλα από την τηλεόραση
Οι μελέτες δείχνουν ότι όσοι παρακολουθούν περισσότερο από τέσσερις ώρες την ημέρα τηλεόραση κινδυνεύουν να πεθάνουν νεότεροι υποφέροντας από μια ποικιλία προβλημάτων υγείας. Αίτια; Ακινησία, πολυφαγία, κατάθλιψη.

4. Θάψε τα τσεκούρια του πολέμου
Το κλειδί για να ζεις περισσότερο είναι η συγχώρεση και η επιείκεια απέναντι σε συγγενείς και παλιούς φίλους. Το μίσος και οι έχθρες, οδηγούν στη μοναξιά. Και αυτή οδηγεί σε καρδιακή νόσο –λένε οι έρευνες-, η οποία είναι πολύ χειρότερη από την τιθασευμένη υπερηφάνειά σου.

5. Μην παραλείπεις το πρωινό εσπρεσάκι
Πίνοντας καφεΐνη με μέτρο, αποκτάς αντικαρκινική προστασία. Η ιδανική δόση έρχεται μέσα από ένα εσπρέσο το πρωί και δυο φλιτζάνια πράσινο τσάι στη διάρκεια της ημέρας -είναι γεμάτο αντιοξειδωτικά.

6. Κατάπιε το λευκό χαπάκι
Οι γιατροί ανακάλυψαν ότι μια ασπιρίνη κάθε πρωί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στομάχου, οισοφάγου και παχέως εντέρου κατά 46%. Βοηθά σημαντικά και στην πρόληψη από εγκεφαλικά και εμφράγματα.

7. Μην νιώθεις άσχημα για τα άγχη σου
Αρκεί να αγχώνεσαι όσο χρειάζεται: οι μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με λίγο στρες στη ζωή τους, τείνουν να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην πρόληψη της υγείας τους: ακούνε τον γιατρό τους, πλένουν πάντα τα χέρια τους πριν φάνε, δεν τρέχουν με το αυτοκίνητο.

8. Μάθε μια ξένη γλώσσα
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, οι άνθρωποι που συνεχίζουν να μελετούν κατά τη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους, ζουν περισσότερο. Αυτό συμβαίνει επειδή οι δραστηριότητες που εμπεριέχουν διαρκείς πνευματικές προκλήσεις διεγείρουν την αναγέννηση των εγκεφαλικών νεύρων. Επίσης, απομακρύνει τον κίνδυνο να προσβληθείς από ψυχικές νόσους.

9. Ξέθαψε τους τσελεμεντέδες
Τα βιβλία μαγειρικής, οι θερμιδομετρητές τροφίμων και οι οδηγοί υγιεινής διατροφής, σε μαθαίνουν πολλά περισσότερα από το να τρως ένα αξιοπρεπές φαγητό: σε βάζουν στη διαδικασία να γνωρίζεις τα φρέσκα από τα κατεψυγμένα, να μειώνεις την πρόσληψη επιβλαβών συντηρητικών και να παίρνεις λιγότερες θερμίδες συγκριτικά με τα έτοιμα φαγητά. Επιπλέον, το μαγείρεμα είναι αγχολυτικό.

10. Μη χαραμίζεις ούτε μια μέρα διακοπών και αργιών
Άσε τους τρελούς συναδέλφους σου να εργάζονται υπερωρίες, Κυριακές, γιορτές και αργίες και θεώρησε τις διακοπές ως βασική προτεραιότητα για την καλή υγεία σου (πέρα από δικαίωμα). Μελέτες δείχνουν ότι όσο περισσότερες μέρες διακοπών απολαμβάνει ένας άντρας, τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει. Πραγματικά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να ανακάμψει το σώμα και το μυαλό από την πίεση της σκληρής καθημερινής δουλειάς. Αλλιώς, καίγεσαι.

Από το PRESS365
Previous Post Next Post