ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΣΤΩΝΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Ανεπιθύμητοι στην καθιερωμένη παρέλαση για την 25η Μαρτίου και στις εκδηλώσεις που θα διοργανώσει η ομογένεια στην Βοστόνη είναι οι Έλληνες κυβερνητικοί αξιωματούχοι, όπως αποφασίστηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας. «Δεν θα σταλούν προσκλήσεις, είναι ανεπιθύμητοι», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί οτι το συγκεκριμένο θέμα είχε ξεκινήσει από την ομογένεια της Νέας Υόρκης.

Η παρέλαση για την ελληνική ημέρα ανεξαρτησίας θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου στην κεντρική οδό Boylston.
Στη συνεδρίαση που φιλοξενήθηκε στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό Κέντρο δεν εκπροσωπήθηκε η μητρόπολη Βοστόνης, ενώ τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας εκπροσώπησε η Άννα Κοσμίδου. Συμμετείχαν αρκετοί αντιπρόσωποι σωματείων και συλλόγων, καθώς επίσης αντιπρόσωπος της Ελληνικής Ευαγγελικής Κοινότητας που εδρεύει στην πόλη Νιούτον της Μασαχουσέτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 29 Μαρτίου με τη μεσημεριανή δεξίωση στο κυβερνείο, ενώ στη 1:00 θα γίνει η καθιερωμένη εκδήλωση στην αίθουσα της Βουλής της Μασαχουσέτης. Προκειμένου να τιμηθούν τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας ζήτησε από μαθητές και μαθήτριες ελληνικών σχολείων να γράψουν εκθέσεις· η καλύτερη θα διαβαστεί στην εκδήλωση του κυβερνείου. «Η αίθουσα πρέπει να είναι γεμάτη, διαφορετικά ίσως να είναι η τελευταία μας εκδήλωση στο κυβερνείο», τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλης Καυκάς.

IELLADA
Previous Post Next Post