ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ; ΓΙΝΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ !

Η αυτοπεποίθηση και η αυτοεκτίμηση των γυναικών ορίζεται πολλές φορές από τα πρότυπα που λανσάρουν και διαφημίζουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. 

Της Σοφίας Μπαναγή | Wellness & Beauty Architect

Γυναίκες ψηλές, μέτριες κοντές, αδύνατες εύσωμες, κοκκινομάλλες, μελαχρινές, ξανθές.  Όλες διεκδικούν να είναι αποδεκτές και ξεχωριστές στη σύγχρονη κοινωνία.

Δυστυχώς η γυναίκα με το να προσπαθεί διαρκώς να μιμηθεί τα πρότυπα που προβάλλονται από τα social media απομακρύνεται από τη δική της ξεχωριστή ομορφιά και παρασύρεται σε ένα φαύλο κύκλο αισθητικών παρεμβάσεων και αγορών που στόχο έχουν να την απομακρύνουν από το να είναι ο εαυτός της και να διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες.


Σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες που εξέτασαν τις αντιδράσεις των γυναικών απέναντι στα πρότυπα που προβάλλονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα περιοδικά οι γυναίκες συγκρίνονται πολύ περισσότερο με πρότυπα γυναικών που είναι πολύ αδύνατες και διαθέτουν ένα αψεγάδιαστο πρόσωπο. Η συνθήκη αυτή τους δημιουργεί ένα μόνιμο άγχος γιατί ασχολούνται με το πως θα μοιάσουν στα συγκεκριμένα πρότυπα και όχι πως θα είναι εκείνες ικανοποιημένες με τη δική τους παρουσία.

Ο στόχος μας λοιπόν και σκοπός μας δεν είναι να είμαστε η να γίνουμε γυναίκες φωτοτυπίες αλλά γυναίκες ξεχωριστές και διαφορετικές η μία από την άλλη.

Όπως έλεγε άλλωστε και η Κοκό Σανέλ
μια γυναίκα για να είναι αναντικατάστατη πρέπει να είναι διαφορετική.


sofia-author
Sofia Banagi | Wellness & Beauty Architect
Αγαπάω να βοηθάω τους ανθρώπους να ανακαλύπτουν την μοναδικότητα τους με σκοπό να αισθάνονται υγιείς, όμορφοι και να μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τις ποιότητες τους. Το όραμά μου είναι η γυναίκα να ξαναβρεί τον εαυτό της, γιατί μέσα από την αλλαγή της γυναίκας μπορεί να ανθίσει μια νέα εποχή για την ίδια και το περιβάλλον της
Previous Post Next Post