ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΙΛΟ


Ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί, οτι μπορεί να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Για να το πετύχει αυτό, εκτός από τους διορισμούς στο δημόσιο και τα επιδόματα ποντάρει και σε κάτι ακόμη.

Αυτό δεν είναι άλλο από τις μαζικές ελληνοποιήσεις αλλοδαπών.

Σύμφωνα με στατιστικές καταμετρήσεις από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2018, το ΥΠΕΣ, έδωσε ελληνική ιθαγένεια σε χίλιους πεντακόσιους δεκαπέντε αλλοδαπούς.

Μάλιστα σε ένα 24ωρο καταγράφηκε ο αριθμός-ρεκόρ των 274 ελληνοποιήσεων.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως «σύµφωνα µε επίσηµα στοιχεία της ∆ιεύθυνσης Ιθαγένειας του υπουργείου Εσωτερικών, τα τελευταία τρία έτη καταγράφεται κατακόρυφη αύξηση στην έγκριση αιτήσεων για την απόδοση ιθαγένειας, η οποία αγγίζει το 136,9%!»

Οι ελληνοποιήσεις αυτές αφορούν κυρίως Αλβανούς, Ουκρανούς Γεωργιανούς και Ρουμάνους σύμφωνα με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ταυτόχρονα όμως, σύμφωνα με νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις προσεχείς μέρες θα δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, ωστόσο η ετυμηγορία τους δεν θα προσμετράται στο αποτέλεσμα της επικράτειας.

Αυτό σημαίνει πως αν τελικά κατατεθεί το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση θεωρεί τους Έλληνες του εξωτερικού πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Αυτό διότι, 10 εκατ. ψηφοφόροι στην επικράτεια θα επιλέγουν 297 βουλευτές, ενώ περίπου ένα εκατομμύριο Έλληνες του εξωτερικού θα εκλέγουν μόλις τρεις βουλευτές.

Η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όπου και δήλωσε σχετικά:

«Η Νέα Δημοκρατία έχει φέρει τρεις φορές μέχρι σήμερα τροπολογία με μία πλήρη, συγκεκριμένη και άμεσα εφαρμόσιμη ρύθμιση. Αυτή δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους -ισότιμα με όλους τους Έλληνες- το κόμμα της επιλογής τους. Η ΝΔ θα καταθέσει και τέταρτη φορά την ίδια πρόταση, η οποία μπορεί κάλλιστα να εφαρμοσθεί από τις επόμενες κιόλας εκλογές. Η κυβέρνηση αντί να εμπαίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης οφείλει να τους δώσει λόγο υπερψηφίζοντας την πρόταση της ΝΔ, και όχι να εφευρίσκει τρόπους για να αποφύγει την κρίση τους».

Το υπουργείο Εσωτερικών διαψεύδοντας τα όσα δήλωσε η ΝΔ είπε πως
«οι εργασίες της σχετικής επιτροπής που έχει συσταθεί βρίσκονται σε εξέλιξη «και ως εκ τούτου δεν υπάρχει ακόμα οριστική πρόταση – πολλώ δε μάλλον πρόταση της κυβέρνησης – για το θέμα».

Ενώ πρόσθεσε:

«Υπενθυμίζουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι αυτή η κυβέρνηση που επιχειρεί για πρώτη φορά και με συγκροτημένο τρόπο να επιλύσει αυτό το ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα. Η Ν.Δ αντίθετα, στα τόσα χρόνια που κυβέρνησε δεν έπραξε απολύτως τίποτα και είναι η τελευταία που δικαιούται να μιλά για εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης. Απλούστατα γιατί είναι εκείνη που κυβέρνησε επί δεκαετίες και φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάρρευση της οικονομίας και την φυγή στο εξωτερικό του πιο παραγωγικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας. Καλό θα ήταν λοιπόν να είναι πιο προσεχτική στις ανακοινώσεις της διότι οι πολίτες έχουν και μνήμη και γνώση».

Είναι ηλίου φαεινότερον οτι:

α) Ο ΣΥΡΙΖΑ συντηρεί κομματικό στρατό αλλοδαπών, που ολοένα αυξάνεται μέσω μαζικών ελληνοποιήσεων, με την ελπίδα να αυξήσει το ποσοστό του.
β) Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, γιαυτό και θέλει να τους εντάξει σε μια υποδεέστερη κατηγορία ψηφοφόρων.

Από το el.gr
Previous Post Next Post