ΜΠΛΟΚΑΡΕΤΑΙ Η ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

Ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλίρ Μέτα, μπλόκαρε ως αντισυνταγματικό τον νόμο, με τον οποίον ο Έντι Ράμα, επιχείρησε να δημεύσει τις περιουσίες των Ελλήνων, στην περιοχή της Χειμάρρας.

Ειδική Επιτροπή της Βουλής επεξεργάζεται τώρα τις αντισυνταγματικές διατάξεις, μέσω των οποίων ο Αλβανός Πρωθυπουργός επιχείρησε να εξανδραποδίσει τον ελληνισμό της Χειμάρρας, κατάσχοντας τις περιουσίες των ομογενών μας, οι οποίοι έχουν υψώσει «κραυγή αγωνίας», κάνοντας λόγο για προσπάθεια εκκαθάρισης του ελληνικού πληθυσμού από τα χωριά στην Βόρρεια Ήπειρο.

Αν και ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα επέστρεψε τον νόμο για το Κτηματολόγιο στη Βουλή ως αντισυνταγματικό, οι βουλευτές του Ράμα πιστεύουν ότι το δικαίωμα της ιδιοκτησίας είναι στην διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε πρωθυπουργού, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «ο κάθε ιδιώτης έχει όσα δικαιώματα του επιτρέπει το Κράτος κι όχι όσα θέλει εκείνος. Κι αν θέλει το Κράτος, δικαιούται να του αφαιρέσει το δικαίωμα της ιδιοκτησίας».

Μετά από ένα πλέγμα νομοθετικών πρωτοβουλιών για τις επενδύσεις, για την δραματική υποτίμηση της πραγματικής αξίας των περιουσιών στη Χειμάρρα, ώστε οι αποζημιώσεις στους Έλληνες να είναι μικρότερες από τα χαρτόσημα των αιτήσεων που θα υποβάλλουν, το Κτηματολόγιο είναι η ταφόπλακα της ελληνικής παρουσίας στην παράλια ζώνη της Αλβανίας.

Όπως τονίζουν και εκπρόσωποι των ομογενών μας, το μέλλον τους στην περιοχή «κρέμεται από μια κλωστή».
Previous Post Next Post