ΟΙ ΣΩΛΗΝΕΣ ΤΟΥ BAIGONG ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

Οι σωληνίσκοι Baigong βρίσκονται σε σχεδόν κάθε κατάλογο με "Αρχαία αντικείμενα χωρίς εξήγηση " - αναχρονιστικά αντικείμενα που φαίνονται να αψηφούν την λογική.

Ο τοπικός μύθος εικάζει ότι το βουνό Baigong στην επαρχία Qinghai της Κίνας είναι ένα αρχαίο εξωγήινο εργαστήριο. Εκτός από τη μυστηριώδη πυραμίδα που στέκει το βουνό, οι τρεις τριγωνικές είσοδοι στη βάση του βουνού οδηγούν σε έναν δρόμο με εκατοντάδες θαμμένες μεταλλικές  κατασκευές άγνωστης προέλευσης.

Οι σκουριασμένοι σωλήνες, που κυμαίνονται από το μέγεθος της βελόνας έως διάμετρο 16 ίντσες, φτάνουν εκεί από βαθιά μέσα στο βουνό από μια λίμνη αλμυρού ύδατος 260 μέτρα μακριά. Πολλοί από τους κοίλους σωλήνες έχουν ομοιόμορφο μέγεθος και φαίνεται να έχουν τοποθετηθεί εκεί σκόπιμα.

Τα αρχαία αυτά αντικείμενα είναι ενσωματωμένα αρκετά βαθιά στο τοίχωμα και το δάπεδο του βουνού ώστε να αποκλείεται η πιθανότητα αυτή η εργασία να έγινε με το χέρι.

Το αφιλόξενο περιβάλλον που περιβάλλει το βουνό το επισκέπτονταν μόνο νομάδες. Εκτός αν αυτοί οι περιπλανώμενοι κτηνοτρόφοι και κυνηγοί, ανέπτυξαν μυστικές προηγμένες δεξιότητες μεταλλουργίας, λαμβάνοντας υπόψιν οτι αυτοί οι σωλήνες δεν σχηματίστηκαν από ανθρώπινα χέρια.

Οι πιο πρόσφατοι ερευνητές που εξέτασαν τους σωλήνες αυτούς πιστεύουν ότι τα μεταλλικά αυτά τεχνουργήματα, πρέπει να είναι στην πραγματικότητα απολιθωμένα κομμάτια ριζών δέντρων. Οι σκουριασμένοι σωλήνες λένε οτι μάλλον είναι το αποτέλεσμα ριζών δέντρων που υπέστησαν τις διαδικασίες της παιογένεσης (η διαδικασία που σχηματίζει εδάφη) και της διαγένεσης (μετασχηματισμός του εδάφους σε βράχος).

Περαιτέρω πειράματα επιβεβαίωσαν ότι οι σωλήνες περιέχουν και οργανικό φυτικό υλικό και ακόμη μικροσκοπικά δαχτυλίδια δέντρων. Το σενάριο λέει οτι μια υπερχείλιση από μια εξαφανισμένη λίμνη μετέφερε κάποτε αυτές τις ρίζες στο σημείο που βρίσκονται τώρα.

Ποιο από τα δύο ισχύει, κανένας δεν μπόρεσε να το αποσαφηνίσει. Ετσι οι σωλήνες του Baigong συνεχίζουν να παραμένουν ένα μυστήριο.
Previous Post Next Post