ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ : AN OI ΑΝΕΛ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


«Ο κ. Τσίπρας πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού. Από την στιγμή που οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν παύει να ισχύει η εντολή, παύει να υπάρχει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής» ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Εάν επομένως - όπως ήδη διακηρύσσει - συγκροτήσει νέα Κυβέρνηση οφείλει να ζητήσει νέα ψήφο εμπιστοσύνης. Προφανώς  δεν θα το κάνει γιατί δεν θα έχει την πλειοψηφία. Ξέρει πάντως ότι έτσι δεν θα μπορέσει να σέρνεται για πολύ. Και γι' αυτό θα αναγκαστεί να προκηρύξει εκλογές».

«Εκλογές», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Θέλουμε να προκηρυχθούν άμεσα έτσι ώστε να αποτρέψουμε την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να αλλάξουμε το νόμο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές αυτές θα κρίνουν όχι μόνο την πορεία των εθνικών μας θεμάτων, αλλά και τις προοπτικές της οικονομίας και της κοινωνίας μας. Η μάχη θα είναι σκληρή καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στο λαϊκισμό, το φανατισμό, την πόλωση, το διχασμό. Δεν θα τα καταφέρουν όμως. Δεν μπορούν να σύρουν άλλη μια φορά τη χώρα μας στο χάος. Οι Έλληνες τους είδαμε, τους μάθαμε, τους ξέρουμε. Πατήσαμε ήδη το κατώφλι της αυτοδυναμίας, αλλά δεν εφησυχάζουμε».

Για  τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει: «Από την ημέρα που υπογράφηκε η συμφωνία παράγει τετελεσμένα. Εάν τα Σκόπια ολοκληρώσουν την συνταγματική αλλαγή και η ελληνική Βουλή κυρώσει τη συμφωνία η χώρα μας θα είναι αιχμάλωτη στο έγκλημα Τσίπρα  - Καμμένου. Γι' αυτό ακριβώς επιμένουμε: Εκλογές πριν την κύρωση της συμφωνίας. Έτσι ώστε η επόμενη Κυβέρνηση να μην τη φέρει στη Βουλή, αλλά να επιβάλει - όπως έχει διακηρύξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης - νέα διαπραγμάτευση από τη αρχή».

Τέλος, ο κ. Λαζαρίδης στην συμπλήρωση τριών χρόνων από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και τις αλλαγές στις οποίες προχώρησε το διάστημα αυτό τονίζει: «Ο κ. Μητσοτάκης άλλαξε τα πάντα! Από το σήμα μέχρι το κτήριο, τα οικονομικά και τον εσωτερικό τρόπο οργάνωσης. Σημαντικότερη αλλαγή είναι όμως το άνοιγμα του Κόμματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων που για πρώτη φορά θα πολιτευτούν εμπνεόμενοι από το όραμα και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα. Η Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι ένα σύγχρονο κόμμα αρχών που μπορεί να εκφράσει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν στο παρελθόν. Είναι ο εκφραστής του μετριοπαθούς πολιτικού κέντρου, αλλά ταυτόχρονα και του ενθουσιασμού της νέας γενιάς για προκοπή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολιτεύτηκε με το σύνθημα: Νέα Δημοκρατία "Από την Αρχή". Τόλμησε, ανανέωσε, άλλαξε - αλλά παράλληλα ένωσε τους πολίτες στη Νέα Δημοκρατία. Και τώρα είναι πανίσχυρος και έτοιμος να αλλάξει την Ελλάδα».   
Previous Post Next Post