ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Με τις Πανμακεδονικές Ενώσεις να ετοιμάζονται για την τελική μάχη ενάντια στη προδοτική Συμφωνία των Πρεσπών και να προσδοκούν το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ όλοι παίρνουν «θέσεις μάχης». Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί, αυστηρά μέτρα ασφαλείας με drones, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, κλειστοί σταθμοί Μετρό

Ετοιμοι για τη «μεγαλύτερη μάχη» ενάντια στη «προδοτική» Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, απευθύνουν κάλεσμα στους Έλληνες για μαζική συμμετοχή και προσδοκούν να επιτευχθεί το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έγινε ποτέ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όσους βουλευτές ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας, που κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή.

Με τα λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα που θα κατεβάσουν κόσμο για το συλλαλητήριο να έχουν φθάσει ήδη σύμφωνα με τις πληροφορίες τις 3.000, και ήδη να έχει ανακοινωθεί αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια η ΕΛ.ΑΣ βρίσκεται επί ποδός και τα μέτρα ασφαλείας που θα εφαρμοστούν θα είναι αυστηρά.

Άλλωστε τους φόβους για επικράτηση τεταμένου κλίματος και πρόκληση επεισοδίων ενισχύει η ακραία πόλωση που κυριαρχεί στο πολιτικό σκηνικό.

Τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία
Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην Αθήνα προκειμένου να υπάρξει δυναμική παρουσία και των κατοίκων της πρωτεύουσας.

Ειδικότερα, στο επίσημο κάλεσμα για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή στο Σύνταγμα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει:

«Όλοι οι Έλληνες στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία! Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 2 το μεσημέρι δίνουμε την μεγαλύτερη μάχη. Παίρνουμε όλοι τις ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία. Δίνουμε το “παρών” στο Μεγάλο Συλλαλητήριο.»

Στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι Όλοι οι Έλληνες θα βρεθούμε εκεί, έξω από την ελληνική Βουλή, για να ακυρώσουμε την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών για να φωνάξουμε η Μακεδονία είναι ελληνική! Να μη λείψει κανείς!».

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ανταπόκριση του κόσμου είναι εντυπωσιακή και εκτιμούν ότι η συγκέντρωση ίσως να είναι η ογκωδέστερη που έγινε ποτέ ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ήδη έχει ανακοινωθεί πως 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη βόρεια Ελλάδα μεταφέροντας στο Σύνταγμα 150.000-200.000 διαδηλωτές.

Όπως έγινε γνωστό  η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και δήμοι της περιοχής θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που θα γίνει στην Αθήνα ενώ στο συλλαλητήριο θα εκπροσωπηθεί και η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους.

Η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου (19/01) πώς θα κινηθούν τα λεωφορεία που θα φτάσουν στο κέντρο της Αθήνας.

Έπειτα από επικοινωνία με τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής ενημερώνουμε πως:

1. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Αφιδνών και, ανά δέκα περίπου, θα συνοδεύονται από οχήματα της Αστυνομίας ως το Μετρό Κατεχάκη (πλησίον).

2. Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα στα Μετρό ΦΙΞ και ΣΕΦ».

Πιο συγκεκριμένα, τα λεωφορεία που αναμένονται από τη Βόρεια Ελλάδα θα αποβιβάζουν τους διαδηλωτές στο σταθμό Κατεχάκη και στη συνέχεια θα κατευθύνονται στο χώρο του Μπάντμιντον.

Τα λεωφορεία έρχονται από την νότια και δυτική Ελλάδα θα κατεβάζουν τον κόσμο στο μετρό ΦΙΞ και θα κατευθύνονται μετά στο ΣΕΦ και αν χρειαστεί και άλλος χώρος, στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο.

Οι διαδηλωτές θα μπορούν να προωθηθούν από εκεί μέσω Μετρό σε σταθμούς όπως Ακρόπολη, Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι.

«Αστακός» η Αθήνα
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα μέτρα ασφαλείας για το συλλαλητήριο της Κυριακής θα πάρουν μέρος 2.000 αστυνομικοί.

Το ελικόπτερο και τα drones της Αστυνομίας θα μεταδίδουν συνεχώς εικόνα από την πλατεία Συντάγματος στο κέντρο επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Παράλληλα, θα στηθεί φραγμός στην οδό Αμερικής με κλούβες των ΜΑΤ, καθώς στη μια το μεσημέρι στα Προπύλαια θα υπάρχει αντισυγκέντρωση. Η εντολή που υπάρχει είναι σε καμία περίπτωση να μην έρθουν σε επαφή τα άτομα των δυο συγκεντρώσεων, ώστε να αποφευχθούν οι προκλήσεις.

Ο σχεδιασμός προβλέπει, επίσης, αυξημένα μέτρα φύλαξης της Βουλής αλλά και του Μαξίμου, με βασική εντολή να σφραγιστεί κάθε σημείο γύρω από τα δυο κτήρια που θα μπορούσε να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε.

Τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας θα τεθούν σε εφαρμογή από την ΕΛ.ΑΣ από νωρίς το πρωί της Κυριακής.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, απαγορεύτηκε η στάση και η στάθμευση από σήμερα, Σάββατο το βράδυ, ενώ από τις 6:00 το πρωί της Κυριακής θα διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.

Παρακαλούνται οι οδηγοί από τις Αρχές για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφεύγουν τη διέλευση και στάθμευση των οχημάτων τους στο οδικό δίκτυο περιμετρικά της ανωτέρω περιοχής, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν
Με απόφαση της Αστυνομίας κλειστοί θα είναι την Κυριακή από τις 10:00 το πρωί, λόγω του συλλαλητηρίου, οι σταθμοί του Μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια. Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς στάση.

Οι επώνυμοι που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο
Ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο αυριανό συλλαλητήριο θα είναι ο πρώην γερουσιαστή των ΗΠΑ και πρώην πρόεδρο της Βουλής της Πολιτείας του Νιου Χαμσάιρ, Κρις Σπύρου. Την είδηση ανακοίνωσε μέσω Facebook ο συντονιστής της Επιτροπής Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας Μιχάλης Πατσίκας. Ο Κρις Σπύρου θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες μορφές του απόδημου ελληνισμού και χαίρει της εκτίμησης τόσο της Ομογένειας όσο και μεγάλης μερίδας της επιχειρηματικής και πολιτικής κοινότητας των ΗΠΑ.

Τη συμμετοχή τους έκαναν γνωστή, με δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας και ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ), Λάζαρος Κυρίζογλου, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΚΜ, όπου έγινε και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι «θα συμμετέχουμε ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο συλλαλητήριο» και πρόσθεσε: «Καλώ όλους τους Μακεδόνες αλλά και όλους τους Έλληνες να δώσουν ένα δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Οι στιγμές είναι ιστορικές και η ευθύνη όλων μας πολύ μεγάλη».

Νέα παρέμβαση για το Μακεδονικό έκανε και ο κορυφαίος συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης καλώντας την ελληνική βουλή να μην προχωρήσουν στο «έγκλημα» της έγκρισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Θεοδωράκης μετά τη συγκλονιστική του ομιλία στο Σύνταγμα στο προηγούμενο μεγάλο συλλαλητήριο που είχε διεξαχθεί για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, επανήλθε τονίζοντας απευθυνόμενος προς τους βουλευτές ότι η ζημιά «που θα προκαλέσετε στον τόπο μας θα είναι ανεπανόρθωτη αλλά και η κρίση της Ιστορίας και του ελληνικού λαού θα είναι αμείλικτη».

Την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία έχουν εκφράσει ήδη αρκετοί καλλιτέχνες.

Η στιχουργός και συνθέτης Αφροδίτη Μάνου που τον τελευταίο καιρό μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει δηλώσει ανοιχτά τη διαφωνία της με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ανακοίνωσε σήμερα τη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η Α. Μάνου σε ανάρτηση της στο Facebook αναφέρει ότι «τα εθνικά θέματα και τα θέματα Δημοκρατίας, είναι αυτά που ενώνουν όλους τους πολίτες. Πρώτη φορά μετά από χρόνια λέω ΕΜΕΙΣ και το εννοώ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ λοιπόν, την Κυριακή, στο Σύνταγμα» ενώ ακολουθούν άλλες αναρτήσεις της που ενημερώνουν σύμφωνα με την ίδια, ποιοι είναι οι καλλιτέχνες που υπογράφουν στο διαδίκτυο ζητώντας διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την Συμφωνία των Πρεσπών.

Στα ονόματα που αναφέρει η γνωστή καλλιτέχνης είναι οι: μουσικοσυνθέτης Σταύρος Ξαρχάκος, ο ηθοποιός Τάσος Λιγνάδης, ο τραγουδιστής Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η δημοσιογράφος Σεμίνα Διγενή, ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, ο σεναριογράφος και ηθοποιός Μιχάλης Ρέππας, ο τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο τραγουδιστής Γιάννης Κότσιρας κ.α.

Από το Βήμα
Previous Post Next Post