ΕΙΔΕ ΜΟΝΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ


Η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του Πρωθυπουργού είναι θλιβερή και κατώτερη των περιστάσεων. Μέσα από ένα πλήθος κόσμου που όρθωσε το ανάστημα του μπροστά σε όλο αυτό που σχεδιάζεται και υλοποιείται χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του, αυτός ξεχώρισε ακροδεξιά στοιχεία που έδωσαν τον τόνο των επεισοδίων. 

Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι ανθρώπους κάθε ηλικίας, οικογένειες, παιδιά και ηλικιωμένους που διαδήλωναν ειρηνικά. Πήγαν γιατί ένιωσαν οτι έτσι θα δηλώσουν την αντίθεση τους απέναντι σε μια δημοκρατία η οποία θεωρούν οτι δεν λειτουργεί σύμφωνα με τη βούληση τους. Δεν είχαν σκοπό να βλάψουν κανέναν.


Από την άλλη μεριά, έχουμε μια μειοψηφία από ακραία στοιχεία τα οποία δεν ξεπήδησαν μέσα από το πλήθος αλλά σφηνώθηκαν ξαφνικά εκεί και οι οποίοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο σημείο, δήλωσαν οτι θεώρησαν οτι οι αστυνομικοί θα προσπαθούσαν να τους απωθήσουν ή  με ενισχύσεις σε εκείνο το σημείο θα επεδίωκαν να τους κυκλώσουν και να τους συλλάβουν, εντούτοις προτίμησαν να ρίξουν τόσα πολλά χημικά που ανάγκασαν το πλήθος των υπολοίπων διαδηλωτών να αποχωρήσει αφού μετά από 3 ώρες προσπάθειας ήταν σχεδόν αδύνατο να αναπνεύσει κανείς.

Οι αστυνομικοί προφανώς είχαν εντολές να κρατήσουν απλά τις θέσεις τους, πράγμα που οδήγησε στο να τραυματιστούν αρκετοί από αυτούς βάναυσα αφού δεν μπορούσαν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους. Πληροφορίες αναφέρουν οτι 25 αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με εγκαύματα, κοψίματα και μώλωπες


Κοιτώντας επανειλημμένα αυτό το πλάνο (πάνω) με τον μανιακό πάνω στο πεζούλι που από πίσω του είναι το κενό, σκέφτηκα οτι φαίνεται σαν να γνωρίζει οτι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό. Μια μικρή απώθηση με την ασπίδα και θα έπεφτε από 3-4 μέτρα, κι όμως κατέβηκε σαν κύριος έβγαλε τη μάσκα του και αποκάλυψε το πρόσωπο του σε κάμερες και φωτογράφους που βρίσκονταν από κάτω.Είχαμε επίσης πρώτη φορά το γεγονός των επιθέσεων σε συνεργεία, ρεπόρτερς και διαδηλωτές σε τέτοια έκταση όπως στην περίπτωση του Κωστή Νταντάμη του οποίου πήραν τον εξοπλισμό και τον τραυμάτισαν στο κεφάλι. Ολα έδειχναν μένος προς τη διαδήλωση κι όχι ακροδεξιές ομάδες που ήθελαν να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του νόμου.
Ολα αυτά που συνέβησαν έμοιαζαν με έναν σχεδιασμό που με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες θα έδινε γρήγορα ένα τέλος στην έκφραση του λαού.

Αγανάκτηση εκφράζει και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «για την ρίψη χημικών ουσιών με επιβλαβείς ουσίες, στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και πρόκειται άμεσα να καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες σε όσους επέλεξαν τον απαράδεκτο και αντιδημοκρατικό αυτό μέσο καταστολής που έθεσε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.


Παρατίθεται η δήλωση του Πρωθυπουργού
«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.
Στη δημοκρατία μας η ελεύθερη έκφραση των πολιτών αποτελεί αδιαπραγμάτευτο
δικαίωμα. Ακόμη και αυτών που επιθυμούν να την καταλύσουν, γιατί όπως λένε, πιστεύουν ότι «η δημοκρατία πούλησε τη Μακεδονία». Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε. Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, βάζοντας στην ίδια μοίρα τους πολίτες που πήγαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία των Πρεσπών, με τους παρακρατικούς - κουκουλοφόρους.
Previous Post Next Post