ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΘΕΡΙΚΑ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΟΥΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΘΕΡΙΚΑ - ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΗΣΟΥΝ

Η στιγμή γνωριμίας με τους γονείς του ανθρώπου με τον οποίο επιλέξαμε να μοιραστούμε τη ζωή μας -για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα-, είναι κατά κανόνα άβολη. Υπάρχουν, όμως, κάποιες συμβουλές, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα πράγματα να κυλήσουν πιο ομαλά από ό,τι ενδεχομένως περιμένουμε.

Οι γονείς του συντρόφου, για τους περισσότερους, είναι ένα υποχρεωτικό βάρος, το οποίο πρέπει να σηκώσουν, όσο βρίσκονται σε σχέση. Μετά την πρώτη γνωριμία, κάποιοι τα βρίσκουν μαζί τους από την αρχή, άλλοι αισθάνονται πάντα άβολα πριν από κάθε συνάντηση και ορισμένοι βιώνουν τις πιο άβολες στιγμές του "Meet the Fockers".

Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ακόμα και αν ανήκεις στις δύο τελευταίες κατηγορίες, φτάνει να ξέρεις τι κάνεις.

Αν και κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και για κάθε αλληλεπίδραση ισχύουν διαφορετικές συνθήκες, υπάρχουν, σύμφωνα με τη σύμβουλο σχέσεων India Kang, ορισμένα "ναι" και "όχι", τα οποία ισχύουν σε κάθε περίπτωση και μπορούν να μας βοηθήσουν να κερδίσουμε την εύνοια των "πεθερικών" (με ή χωρίς εισαγωγικά).

Μιλώντας στη Daily Mail, η Kang αποκάλυψε αυτά τα μικρά μυστικά, αφού τόνισε ότι “το να κερδίσουμε την οικογένεια του συντρόφου μας, είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με προσοχή και σκέψη”. Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τρόποι προσέγγισης που προτείνει η ειδικός;

Μην πάρεις δώρο

Σύμφωνα με τις κοινωνικές νόρμες, πρέπει να παίρνουμε πάντα ένα δώρο στην οικογένεια του συντρόφου μας, αλλά τα υλικά δώρα, λέει η Kang, δεν είναι σημαντικά. “Ο λόγος που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα υλικά δώρα, είναι επειδή εσείς είστε το δώρο. Το γεγονός ότι κάνετε ο ένας τον άλλον ευτυχισμένο αξίζει πολύ περισσότερα από οποιοδήποτε δώρο”.

Εφόσον αφήσουμε με τις πράξεις και τη συμπεριφορά μας, να εννοηθεί ότι είμαστε ο άνθρωπος που κάνει χαρούμενο το παιδί τους, το δώρο περισσεύει. “Αν ωστόσο θέλετε να πάρετε οπωσδήποτε ένα δώρο", προσθέτει η σύμβουλος, "φροντίστε να κάνετε την προεργασία σας και ρωτήστε τον σύντροφό σας για προτάσεις”. Το βέβαιο είναι πως δεν θέλουμε να κάνουμε το λάθος δώρο.

Μη βιαστείς να γνωρίσεις στα "πεθερικά" τους γονείς σου

Η Kang λέει πως η γνωριμία μεταξύ των γονιών των δύο συντρόφων δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά. Για να γνωριστούν οι γονείς του ζευγαριού, πρέπει το κάθε μέλος να είναι προηγουμένως σίγουρο ότι έχει βρει τον "έναν" και τη "μία", πιστεύει η ειδικός. Διαφορετικά, απλά περιπλέκουμε τα πράγματα.

Οι πρώτες συναντήσεις κάποιου με τους γονείς του συντρόφου του, πρέπει να αναλώνονται στην οικοδόμηση μίας μεταξύ τους εμπιστοσύνης, όχι στην προετοιμασία άλλων συναντήσεων, οι οποίες μάλιστα το μόνο που πετυχαίνουν -ειδικά αν η σχέση του ζευγαριού είναι νέα- είναι να βάζουν εμπόδια στο happy end.

Στις συναντήσεις με τα "πεθερικά", φροντίζουμε να "διαφημίσουμε" εμάς και τη σχέση μας, όχι τους γονείς μας.

Μην προσπαθήσεις να μπεις σε πιο βαθιά νερά

Σε συνέχεια της παραπάνω συμβουλής, η Kang λέει ότι όπως δεν πρέπει να βιαστούμε να γνωρίσουμε τους γονείς μας μεταξύ τους έτσι δεν πρέπει να βιαστούμε να δαπανήσουμε πολύ χρόνο με την οικογένεια του συντρόφου μας, εξηγώντας πως είναι προτιμότερο το ζευγάρι να επενδύει περισσότερο χρόνο στη δική του σχέση.

Για αρχή, "οι γονείς του συντρόφου σας φτάνει να ξέρουν πως το παιδί τους είναι ευτυχισμένο", λέει μεταξύ άλλων η India. Συναντήστε τους, γνωρίστε τους, στείλτε τα σωστά "σήματα", αλλά φροντίστε να διατηρείτε μία υγιή απόσταση. Για παράδειγμα, μην ανησυχείτε αν δεν περνάτε όλες τις γιορτές μαζί τους. Αν πάνε όλα καλά, θα υπάρξουν πολλές στιγμές για να περνάτε χρόνο όλοι μαζί.

Αν ο σύντροφός σας διαβεβαιώνει τους γονείς του πως τον κάνετε χαρούμενο, αρκεί και περισσεύει. Αλλά για να τον κάνετε χαρούμενο, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο σε εκείνον, όχι στους γονείς του. Μέχρι τα πράγματα να γίνουν πολύ σοβαρά, χρειάζεται το ζευγάρι να περνάει τις διακοπές είτε μόνο είτε με φίλους, για να θεμελιώσει τη δική του σχέση πάνω από όλα.

Διάβασε το σώμα τους

Για το τέλος, η Elizabeth Kuhne, ειδικός στη γλώσσα του σώματος, προσθέτει πως αν είμαστε προσεκτικοί, μπορούμε να κερδίσουμε την εύνοια των "πεθερικών", βασιζόμενοι στην επικοινωνία με μη λεκτικούς τρόπους.

Για παράδειγμα, λέει η Kuhne, "αν μπαίνετε στο σπίτι του συντρόφου σας για πρώτη φορά, περιμένετε να δείτε πώς θα σας υποδεχτούν, προτού επιλέξετε να πάτε για χειραψία, φιλί στο μάγουλο ή ένα νεύμα με το κεφάλι. Ό,τι κάνουν εκείνοι, κάντε και εσείς. Αν τρώτε μαζί τους, παρατηρείστε αν στο τραπέζι είναι αυστηροί ή πιο χαλαροί και ακολουθήστε".

Αν και ορισμένοι μπορεί να πουν πως έτσι, εξαπατούμε και κρύβουμε τον πραγματικό μας εαυτό, η Kuhne επιμένει πως με αυτόν τον τρόπο, απλά δείχνουμε ότι ξέρουμε να εκτιμάμε και να σεβόμαστε. Μερικές φορές, είναι οι πράξεις που μιλάνε πιο δυνατά από τα λόγια.
Previous Post Next Post