ΜΕΛΕΤΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ


Βαθιά θρησκευόμενος φαίνεται πως είναι ο ελληνικό λαός, σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το ερευνητικό αμερικανικό κέντρο Pew Research ως προς τα επίπεδα θρησκευτικότητας μεταξύ των λαών της Ευρώπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Ελλάδα κατατάσσεται τέταρτη στη λίστα με τους πιο θρησκευόμενους πολίτες μεταξύ των 34 κρατών εθνών της Ευρώπης.

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, πρώτη στη λίστα βρίσκεται η Ρουμανία με 56%, η Αρμενία με 51% η Γεωργία με 50% και η Ελλάδα με 49%.

Αντίθετα, οι λαοί στους οποίους η θρησκεία διαδραματίζει απειροελάχιστη επιρροή βρίσκονται στην Εσθονία με 7%, στη Δανία και στην Τσεχία με 8%, καθώς και στη Σουηδία και το Βέλγιο με 10%.


Στην ανάλυσή του το κέντρο επισημαίνει ότι η θρησκευτικότητα καθορίζεται από από το αν παρακολουθεί κάποιος θρησκευτική λειτουργία τουλάχιστον κάθε μήνα, αν προσεύχεται τουλάχιστον καθημερινά, αν πιστεύει στον Θεό με απόλυτη βεβαιότητα και αν δηλώνει ότι η θρησκεία είναι πολύ σημαντική για αυτούς, χωρίς να είναι απαραίτητο ότι πληρούνται όλα τα κριτήρια για την κατάταξη.

Στην κατηγορία συχνότητας εκκλησιασμού, η Ελλάδα βρίσκεται στην 6η θέση, ενώ στη συχνότητα προσευχής στην 9η θέση, επίσης το 59% εκφράζει πίστη στην ύπαρξη ενός ανώτερου όντος.

Από το Βήμα
Previous Post Next Post