ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ S-400 ΚΑΙ F-35 ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ


Η τουρκική αισιοδοξία αγγίζει τα όρια των ψευδαισθήσεων καθώς η δήλωση του Τούρκου πολιτικού, ακολουθεί την ψυχρή στάση του Αμερικανικού Πενταγώνου που αδιαφορεί πλήρως για τη συμμετοχή της Άγκυρας στο πρόγραμμα των F-35.

Εντύπωση προκαλεί ακόμα το γεγονός πως ενώ οι Τούρκοι πολιτικοί επιμένουν στο σενάριο του αμερικανικού μαχητικού, σημαντικός αριθμός Τούρκων αμυντικών αναλυτών συμφωνούν πως ένα πόλεμος ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τουρκία έρχεται, και είναι αναπόφευκτος.

Τα πεδία διαφωνίας μεταξύ Άγκυρας-Ουάσινγκτον είναι πολλά. Από τις ενεργειακές εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τον άξονα Άγκυρας-Μόσχας-Τεχεράνης-Πεκίνου, βασική αιτία ένοπλης σύγκρουσης μεταξύ των δύο «συμμάχων” αποτελεί η Συρία.

Η δημιουργία του κουρδικού κράτους, είναι βασικός στόχος των Αμερικανών, οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να τον υλοποιήσουν, στηρίζοντας τις μονάδες YPG/YPJ και τους Κούρδους της Συρίας SDF. Η σύσταση του Κουρδιστάν θα διαμελίσει το τουρκικό κράτος και θα αποκόψει την Ευρασιατική επιρροή στη Μέση Ανατολή (περιοχή η οποία επίσης έχει πρόσβαση στα κοιτάσματα).

Μη λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω (ή ευρισκόμενος σε παράλληλο σύμπαν) εντός του 2019 θα παραλάβει η Τουρκία το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής προστασίας S-400, αλλά και τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35, ήταν η δήλωση του επικεφαλής του υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), Ισμαήλ Ντεμίρ, ο οποίος για άλλη μια φορά υποστήριξε ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Σύμφωνα λοιπόν με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε τα ακόλουθα: «Το έχουμε πει πολλές φορές ότι δύο αεροσκάφη F-35 μας έχουν ήδη παραδοθεί. Η εκπαίδευση συνεχίζεται στις ΗΠΑ. Το έχουμε ξαναπεί ότι δύο αεροσκάφη μας θα έρθουν του χρόνου στην Τουρκία. Επισήμως δεν υπάρχει κανένα εμπόδιο».

Αυτό το «επισήμως» βέβαια χαλάει αρκετά την εικόνα αισιοδοξίας που δίνει σταθερά ο εν λόγω αξιωματούχος της Τουρκίας το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, δεν μπορεί κανείς παρά να καταγράψει τη δήλωση, όπως και τις χθεσινές της αξιωματούχου του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ωστόσο, πριν από λίγο, στο Twitter, αναμεταδόθηκε η είδηση ενός τηλεοπτικού πάνελ που διεξήχθη στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Turk, όπου κοινό χαρακτηριστικό των αναλυτών που είχαν προσκληθεί, ήταν η πεποίθηση ότι ένας πόλεμος ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες με αντικείμενο τις εξελίξεις στη Βόρεια Συρία είναι αναπόφευκτος!Από το Pentapostagma
Previous Post Next Post