Η ΡΩΣΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ

Η ΡΩΣΙΑ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ

Το ρωσικό ναυτικό έχει εκτοξεύσει περισσότερους από 10 πυραύλους 3M22 Tsirkon, γνωστούς στην αμερικανική στρατιωτική συμμαχία ΝΑΤΟ ως SS-N-33, "κατά στόχων της θάλασσας από απόσταση αρκετών εκατοντάδων χιλιομέτρων. 

Αυτό αναφέρθηκε την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου από την κρατική υπηρεσία Tass Russian News Agency.

Η πηγή δήλωσε ότι τα όπλα "κατέστρεψαν επανειλημμένα καθορισμένους ναυτικούς στόχους με υπερηχητική ταχύτητα".

Μία μέρα νωρίτερα, το CNBC ανέφερε οτι ο πυραύλος έφθασε την ταχύτητα Mach 8, δηλαδή οκτώ φορές την ταχύτητα του ήχου.

"Αυτό που βλέπουμε με αυτό το συγκεκριμένο όπλο είναι ότι οι Ρώσοι το σχεδίασαν για να έχουν δυνατότητα διπλού σκοπού, που σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν εναντίον ενός στόχου στη γη καθώς και ενός πλοίου στη θάλασσα", δήλωσε μία από τις πηγές του Tass .

Η επιτυχημένη δοκιμή της περασμένης εβδομάδας έδειξε ότι οι Ρώσοι ήταν σε θέση να πετύχουν σταθερή πτήση, ένα κατόρθωμα που πλέον είναι κρίσιμο για την ανάπτυξη υπερηχητικών όπλων.

Η έκθεση πληροφοριών των ΗΠΑ φέρεται ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο πυραύλος Tsirkon θα ξεκινήσει την παραγωγή το 2021 και θα μπορούσε να έχει αναπτυχθεί πλήρως το 2022. Το CNBC ανέφερε οτι τέτοια όπλα έχουν προκαλέσει ανησυχίες, είναι ικανά να αποτρέψουν τα σύγχρονα αμυντικά συστήματα με τις πρωτοφανείς ταχύτητές τους.

"Η Κίνα και η Ρωσία προωθούν τα υπερηχητικά όπλα επειδή η ταχύτητά τους, το υψόμετρο πτήσης τους και η ευελιξία τους μπορούν να νικήσουν τα περισσότερα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των συμβατικών και πυρηνικών ικανοτήτων μεγάλης εμβέλειας. έγραψε το CNBC στην έκθεση αξιολόγησης απειλών που δημοσιεύθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα.

Epliroforia News από το CNBC
Previous Post Next Post