ΟΙ ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΟΙ ΦΙΛΟΝΙΚΙΕΣ ΣΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΖΩΗ ΛΕΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Τα ζευγάρια που τσακώνονται έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα υγείας και να πεθάνουν πρόωρα

Ίσως να μην είναι η καλύτερη συμβουλή εν όψει εορτών, ωστόσο ένας τρικούβερτος καβγάς με το έτερον ήμισυ μπορεί να σας χαρίσει μερικά επιπλέον χρόνια ζωής.

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα ζευγάρια που κάνουν ομηρικούς καβγάδες έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν προβλήματα υγείας. Το μυστικό της επιτυχίας είναι όμως να συμπεριφέρονται και οι δύο εξίσου εκρηκτικά την ώρα της μεταξύ τους διαφωνίας.

Ερευνητές του τμήματος ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Αριζόνας, οι οποίοι μελέτησαν τον τρόπο αντίδρασης 192 ζευγαριών σε βάθος χρόνου 32 ετών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι όταν τα ζευγάρια αντιδρούν διαφορετικά στους καβγάδες δημιουργείται στρες, το οποίο σωρεύεται και υπονομεύει την υγεία τους.

Χαμηλότερο κίνδυνο πρόωρου θανάτου αποδείχτηκε ότι έχουν τα ζευγάρια που εξέφραζαν αμοιβαία τα αισθήματά τους, με το ποσοστό του άνδρα να μην υπερβαίνει το 24% και της γυναίκας το 18%. 

Στα ζευγάρια όπου και οι δύο καταπίεζαν τα συναισθήματά τους τα ποσοστά διαμορφώνονταν σε 35% για τον άνδρα και παρέμενε στο 18% για τη γυναίκα, ενώ στις περιπτώσεις που υπήρχε διαφοροποίηση στο στιλ έκφρασης ο κίνδυνος σχεδόν διπλασιαζόταν και για τα δύο φύλα.

Οταν ο άνδρας ήταν περισσότερο εκδηλωτικός από τη γυναίκα, ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου άγγιζε το 51% για εκείνον και το 36% για εκείνη, ενώ στην αντίστροφη περίπτωση ο δικός του κίνδυνος διαμορφωνόταν στο 49% και ο δικός της στο 28%.

Από EspressoNews
Previous Post Next Post