ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ IPHONE ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ


Σύμφωνα με την Qualcomm, γνωστή κατασκευάστρια τσιπ, η Apple απαγορεύεται πλέον να πωλεί iPhones στην Κίνα, με δικαστική απόφαση.

Η απόφαση απαγορεύει στην Apple να πωλεί ολόκληρη σχεδόν την γκάμα των iPhones, από το iPhone 6s και έπειτα: iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X. Η απόφαση συγκεκριμένα αναφέρεται στην εισαγωγή και πώληση των παραπάνω μοντέλων.

"Εκτιμάμε πολύ τις σχέσεις με τους πελάτες μας και σπάνια καταφεύγουμε στα δικαστήρια για βοήθεια, αλλά πιστεύουμε και στην ανάγκη να προστατέψουμε τα πνευματικά μας δικαιώματα", αναφέρει ο Don Rosenberg, συνήγορος της Qualcomm.

"Η Apple συνεχίζει να επωφελείται από τη δική μας πνευματική ιδιοκτησία, ενώ αρνείται να μας αποζημιώσει. Η απόφαση του δικαστηρίου ενδυναμώνουν τη συλλογή από πατέντες που διαθέτει η Qualcomm."

Οι εν λόγω πατέντες αφορούν σε χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στους χρήστες να διαφοροποιούν φωτογραφίες, όπως αναφέρει η Qualcomm. Δεδομένου ότι οι πατέντες σχετίζονται με το λογισμικό, υπάρχει πιθανότητα να μπορούν να αφαιρεθούν/αλλάξουν με επερχόμενη ενημέρωση.

"Η προσπάθεια της Qualcomm να απαγορεύσει τα προϊόντα μας είναι μια κίνηση απελπισίας από μια εταιρεία που οι παράνομες πρακτικές της ερευνόνται από ρυθμιστές σε όλο τον κόσμο, ανέφερε εκπρόσωπος της Apple, σύμφωνα με το CNBC. "Όλα τα μοντέλα iPhone παραμένουν διαθέσιμα για τους πελάτες μας στην Κίνα. H Qualcomm ανέφερε τρεις πατέντες που δεν είχαν αναφέρει ξανά, συμπεριλαμβάνοντας μία που έχει ακυρωθεί. Θα κυνηγήσουμε όλες τις νομικές επιλογές μας στα δικαστήρια."


Previous Post Next Post