ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ NEWSLETTER ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ NEWSLETTER ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ

Θέλεις να κατασκευάσεις ένα δωρεάν newsletter; Πολύ ωραία γιατί λύσεις υπάρχουν και δεν χρειάζεται να δαπανήσεις ούτε ένα ευρώ. Όλες οι εταιρείες που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στις μικρές επιχειρήσεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες ή στους bloggers, αποβλέπουν στο να έχει κανείς εξοικειωθεί με το περιβάλλον διαχείρισης και να είναι πιο πιθανό στο μέλλον αν μεγαλώσουν οι δουλειές να μείνει εκεί συνεχίζοντας σε πληρωμένα πακέτα σχεδιασμού και αποστολής.


by Vassilios Canellos | Facenet PRO Blog
Γιατί να κατασκευάσω ένα Newsletter;
Γιατί δημιούργησες μία εντελώς νέα υπηρεσία στην εταιρεία σου ή έβαλες νέα προϊόντα στο e-shop σου. Έβγαλες μία καινούργια προσφορά στο Ξενοδοχείο σου ή θέλεις να ενημερώσεις το κοινό σου για μια φοβερή έκπτωση που παρέχεις για ένα συγκεκριμένο διάστημα.

Σαφώς και το SEO που πιθανώς έχεις κάνει στο site σου ή το e-shop σου θα φέρει περισσότερους χρήστες πάνω σου και τα social media είναι μια άμεση λύση για να μοιραστείς το περιεχόμενο σου με το κοινό που ακολουθεί τη σελίδα σου, στο Facebook, Google plus, Pinterest ή κάποιο άλλο, αλλά, οι πιο πολύτιμοι αναγνώστες, είναι αυτοί που σε ξέρουν ήδη. Αυτοί δηλαδή που είτε ψώνισαν από εσένα, είτε έλαβαν μια υπηρεσία σου. Αυτοί λοιπόν είναι οι άνθρωποι με τους οποίους πρέπει να ενδυναμώσεις τη σχέση σου.
​Γι αυτή τη δουλειά το mail marketing είναι ότι πρέπει.

To mail Marketing κοστίζει κι εγώ δεν έχω χρήματα
Αν θελεις να ξεκινήσεις δωρεάν μπορείς να το κάνεις, όπως ακριβώς σου το υποσχεθήκαμε στον τίτλο του άρθρου αυτού. Υπάρχουν υπηρεσίες που θα σε βοηθήσουν να φτιάξεις ένα newsletter όπως αυτά που λαμβάνεις σχεδόν καθημερινά. Εμείς δοκιμάσαμε και βαθμολογήσαμε κάποια από αυτά για να σε κατευθύνουμε σωστά.

1. MailChimp 
To Mailchimp είναι μια κορυφαία υπηρεσία που θα σου επιτρέψει να δώσεις φοβερό design στα newsletter σου, και θα συναντήσεις ένα πολύ φιλικό περιβάλλον διαχείρισης. Τα πλεονεκτήματα της είναι τα δωρεάν templates που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, το ότι απευθύνεται σε έμπειρους αλλά και σε αρχάριους που δεν γνωρίζουν HTML και CSS. 

Κάνει intergration με άλλες υπηρεσίες, όπως Facebook, Twitter, Google+ κλπ. Τα περισσότερα templates είναι fully responsive για σωστή προβολή σε κινητά και tablet.Το πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της επίσης είναι οτι το free plan έχει δυνατότητα για 2.000 συνδρομητές και αποστολές έως 12.000 e-mail μηνιαίως.


2. Vertical Response
Vertical Response

To Vertical Response προσφέρει πάνω κάτω ότι και οι υπόλοιποι του ανταγωνισμού και φημίζεται για την πολύ καλή υποστήριξη ακόμα και στα δωρεάν πακέτα του. Εχει φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον και απευθύνεται επίσης σε χρήστες που έχουν μηδενική γνώση γλώσσας προγραμματισμού. Στη δωρεάν εκδοχή του δέχεται μέχρι 300 συνδρομητές και αποστολή 4.000 e-mails τον μήνα.


3. Elite Email


Το Elite Email βασίζεται στην εύκολη δημιουργία Newsletter. O μόνος περιορισμός στο free πλάνο είναι ο αριθμός των 500 συνδρομητών. Τα e-mails που μπορείτε να στέλνετε ανά μήνα είναι απεριόριστα. Η συμβουλή μας είναι να μην το παρακάνεις γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να διαγραφούν χρήστες από τη λίστα σου. Δεν διαθέτει εφαρμογή για κινητά ώστε να μπορείτε να μπείτε από κινητό και να ελέγξεις στατιστικά ή να στείλεις την καμπάνια σου ενώ είσαι στο δρόμο αλλά σε γενικές γραμμές είναι πολύ καλό.


4. Mailer Lite


Το MailerLite είναι ένας πάροχος υπηρεσιών μάρκετινγκ ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με έμφαση στην απλότητα, την εξαιρετική υποστήριξη πελατών και τα όμορφα σχέδια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ξεχάστε τις πολύπλοκες ρυθμίσεις. Το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό του MailerLite σας επιτρέπει να δημιουργείτε γρήγορα τις ομορφότερες εκστρατείες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να παρακολουθείτε τα αποτελέσματά τους, να διαχειρίζεστε 1.000 συνδρομητές στη δωρεάν έκδοση, να σχεδιάσετε προσαρμοσμένα αναδυόμενα παράθυρα και σελίδες προορισμού και πολλά άλλα. Το MailerLite έχει πολλά χρήσιμα χαρακτηριστικά, αλλά καταφέρνει να  κρατηθεί απλό και εύκολο στη χρήση για όλους.

Σημαντικές συμβουλές πριν ξεκινήσεις

Μην αγοράζεις λίστες με emails
Το ιδιωτικό απόρρητο προστατεύεται με νόμο και μπορεί να βρεθείς ενώπιον εκπλήξεων άμεσων ή έμμεσων αν χαρακτηριστείς ως spammer (κάποιος που στέλνει ενοχλητική αλληλογραφία) Αν κάποιος χωρίς να σου έχει δώσει τη συγκατάθεση του, χρησιμοποιείς το inbox του μπορεί να κινηθεί νομικά ή να δεχτεί κάποιο penalty από τη Google το domain name της ιστοσελίδας σου.

Φτιάξε signup φόρμα
Για να προσελκύσεις ακόλουθους θα πρέπει να μπορεί κάποιος να περάσει τα στοιχεία του σε μια φόρμα με σκοπό να λαμβάνει ενημερώσεις από εσένα. Μια τέτοια δυνατότητα έχουν όλες οι υπηρεσίες που σου προτείναμε παραπάνω. Μπορείς να την ενσωματώσεις στο site σου σε εμφανές σημείο. Καλή περίπτωση είναι το footer ή μια global sidebar που θα φαίνεται σε όλες τις σελίδες. Μπορείς επίσης να φτιάξεις μια landing page στην οποία πάνω να βάλεις τη φόρμα εγγραφής και να πάρεις αυτό το link και να το κοινοποιήσεις στα social media. Ετσι θα τη δουν πολλοί περισσότεροι !!!

Σκέψου τι ακριβώς θα προσφέρεις
Αν είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις την αποστολή Newsletters για να δημιουργήσεις κοινό πρέπει να έχεις κατά νου μια λεπτομέρεια. Το γιατί θέλεις να σε αγαπήσουν; Τι θα τους προσφέρεις; Ενα Ξενοδοχείο υπόσχεται να ενημερώνει για προσφορές, ένα e-shop υπόσχεται να στέλνει κάθε καινούργιο προϊόν που μπήκε στο κατάστημα., ένας ασφαλιστής υπόσχεται συμβουλές, λύσεις και ενημέρωση. Εσύ πρέπει να κάτσεις και να φτιάξεις ένα πλάνο με τομείς που θα χωριστούν τα θέματα σου. Μπορείς να φτιάξεις 2-3 κατηγορίες και να ενημερώνεις ανά τακτά διαστήματα αυτούς που ενδιαφέρονται. Ο ρυθμός πρέπει να είναι σταθερός. Αν για παράδειγμα δεν έχεις χρόνο, μπορείς να καθιερώσεις ένα Newsletter τον μήνα.

Σημαντικά είναι 2 πράγματα:

  • Να κρατάς τον ρυθμό που όρισες
  • Να προσφέρεις μοναδικό περιεχόμενο.

Εκτός από το κοινό θα σε αγαπήσει αναμφίβολα και το Google το οποίο το θέλεις, πίστεψε με, πάρα πολύ.

 Από το Blog της Facenet PRO
Previous Post Next Post