ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ - Η ΡΩΣΙΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΕΙ

Aκραία απόφαση χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την κίνηση του Πατριαρχείου Μόσχας να διακόψει την ευχαριστιακή κοινωνία με το Φανάρι για την χορήγηση αυτοκεφαλίας στην Εκκλησίας της Ουκρανίας.

«Το να διακόπτωμεν την ευχαριστιακήν κοινωνίαν ως μοχλόν πιέσεως και ως εξαναγκασμόν για να συμφωνήσουν και οι άλλοι με τις απόψεις μας, αυτό είναι απαράδεκτο. Είμαι βέβαιος ότι σύντομα η αδελφή Εκκλησία της Ρωσίας θα μετανοήσει γι’ αυτήν την ακραία απόφασή της» είπε ο κ.Βαρθολομαίος την Πέμπτη στην ομιλία του μετά τη θεία λειτουργία στο Ι.Βατοπαιδινό Μετόχιο του Αγίου Ανδρέα, στον Γαλατά, όπου πανηγύριζε η  ρωσόφωνη παροικία της Κωνσταντινουπόλεως.

Σημειώνεται ότι αυτό είναι το δεύτερο αυστηρό μήνυμα του κ.Βαρθολομαίου προς το Πατριαρχείο Μόσχας και μάλιστα καταγράφεται λίγες μόνο ώρες πριν από την «Ενωτική Σύνοδο» και την εκλογή του επικεφαλής τη Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας που θα διεξαχθεί το Σάββατο στο Κίεβο.

Στο μεταξύ, την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του αυτοαποκαλούμενου «Πατριαρχείου Κιέβου» αρχιεπίσκοπος Ζόρια Ευστράτιος δήλωσε ότι στις 6 Ιανουαρίου σε συλλείτουργο στο Φανάρι θα γίνει η παράδοση του λεγόμενου Τόμου της Αυτοκεφαλίας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στον νέο προκαθήμενο της ουκρανικής Εκκλησίας.
Previous Post Next Post