ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΠΕΙΛΗ Η ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο αρχηγός του βρετανικού στρατού προειδοποίησε σήμερα τη Βρετανία για την "πολύ μεγαλύτερη απειλή" που θέτει η Ρωσία σε σχέση με τις απειλές που θέτουν ορισμένες τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

"Η Ρωσία αντιπροσωπεύει σήμερα αναμφίβολα μια πολύ μεγαλύτερη απειλή για την εθνική μας ασφάλεια από τις απειλές εξτρεμιστών ισλαμιστών της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους", δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ, αρχηγός του γενικού επιτελείου των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα The Telegraph.

Η δήλωση αυτή γίνεται μετά μια επίσκεψη στην Εσθονία όπου βρετανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στο πλαίσιο ενός προγράμματος του ΝΑΤΟ, σε απόσταση 150 χλμ. από τα ρωσικά σύνορα.

"Η Ρωσία έδειξε ότι είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει την στρατιωτική ισχύ για να προασπίσει και αναπτύξει τα εθνικά της συμφέροντα. Οι Ρώσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μια ευάλωτη και αδύναμη κατάσταση παντού όπου την εντοπίσουν". Ο στρατηγός Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ προειδοποίησε επίσης για τους "μη παραδοσιακούς" κινδύνους που θέτει η Ρωσία, αναφέροντας το ηλεκτρονικό έγκλημα, τον υποβρύχιο πόλεμο ή τον πόλεμο στο διάστημα.

Αντίθετα εκτίμησε ότι η "ισλαμιστική απειλή μειώθηκε με την καταστροφή" του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Μαρκ Κάρλετον-Σμιθ είχε διεξάγει τις βρετανικές επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Οσάμα μπιν Λάντεν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια ηγήθηκε του βρετανικού στρατού στην στρατιωτική εκστρατεία κατά του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία.

Από το ΣΚΑΪ
Previous Post Next Post