ΠΩΣ ΒΙΩΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΜΙΑ ΣΚΛΗΡΗ ΕΜΠΛΟΚΗΗ καθημερινή ένταση στο Αιγαίο είναι πλέον κάτι το οποίο ανεβάζει το θερμόμετρο και στις δύο πλευρές. Τουρκικά μαχητικά εισέρχονται στον Ελληνικό εναέριο χώρο χωρίς υποβολή σχεδίων πτήσης.

photo provided by Hellenic Airforce

Η Πολεμική Αεροπορία ανταποκρίνεται άμεσα στέλνοντας αεροσκάφη να αναχαιτίσουν τον εισβολέα. Παρόλο που όπως ακούγεται και στο ακόλουθο βίντεο, η ένταση αγγίζει πολλές φορές τα όρια της ρεαλιστικής μάχης, αποφεύγονται τα χειρότερα χάρη στον επαγγελματισμό και την ψυχραιμία.

Δεν πάμε ούτε να εκπαιδεύσουμε, ούτε να πολεμήσουμε, ούτε να παρασυρθούμε, ούτε να κάνουμε κάτι το οποίο μετά να μας γυρίσει ως μπούμερανγκ

photo provided by Hellenic Airforce

Δεν είναι λίγες οι φορές που πιλότοι Ελληνες και Τούρκοι που έχουν εμπλακεί σε αερομαχίες έχουν βρεθεί σε διασυμμαχικές εκπαιδεύσεις του ΝΑΤΟ και έχουν αναγνωρίσει ο ένας τον άλλον από τα διακριτικά της κάσκας. Για να καταλάβουμε πόσο κοντά έρχονται ορισμένες φορές

Παρακάτω στο video μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα  καταγεγραμμένο ηχητικό ντοκουμέντο με πραγματικούς διαλόγους κατά τη διάρκεια μιας σκληρής εμπλοκής. Οι εικόνες που συνοδεύουν το ηχητικό αυτό ντοκουμέντο είναι από πλάνα αρχείου.

www.epliroforia.com
Previous Post Next Post