ΩΡΙΩΝ 2018 - ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΩΡΙΩΝ 2018 - ΣΕ ΥΨΙΣΤΗ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ειδικές επιχειρήσεις από τους Έλληνες των ειδικών δυνάμεων, την ώρα που οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ολοένα και προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, με ραγδαίες εξελίξεις που δείχνουν κατά κάποιον τρόπο το μέλλον των χωρών της τριμερούς- τετραμερούς συμμαχίας.

Η άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ωρίων 2018», διάρκειας σχεδόν μιας εβδομάδας, έχει βγάλει εκτός εγκαταστάσεων κυρίως τα τμήματα ειδικών επιχειρήσεων
Οι επίλεκτοι Έλληνες κομάντος είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την όποια «απρόσμενη επιδείνωση των σχέσεων» Ελλάδος-Τουρκίας, λόγω της ιδιαιτέρας επιθετικής ρητορικής της ανώτατης τουρκικής ηγεσίας όλο το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με το κύριο σενάριο της άσκησης.

Στόχος  είναι η κάλυψη όλων των κρίσιμων θέσεων στην ελληνική επικράτεια με σκοπό την έγκαιρη δράση σε κάθε πιθανού επιθετικού τύπου κίνηση των Τούρκων, οι οποίοι προσπαθούν να σύρουν την Ελλάδα σε διαπραγματεύσεις για την κυριότητα νησιών και νησίδων.

Η άμεση «απάντηση” σε οποιαδήποτε τουρκική πρόκληση-σενάριο, ή ακόμη και πιθανή τουρκική επιθετική ενέργεια, θα ήταν το καλύτερο «αντίδοτο” στις οθωμανικές βλέψεις σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Ο σκοπός της Τουρκίας είναι το μπλοκάρισμα των ελληνικών ενεργειακών σχεδίων και η συνολική συζήτηση του καθεστώτος που διέπεται από την περιβόητη συνθήκη της Λωζάνης.

Αυτό ζητούν, αυτό θέλουν, αυτό επιδιώκουν και για αυτό θα κάνουν στην κυριολεξία τα πάντα, σύμφωνα και με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Την ίδια στιγμή μονάδες επιφανείας και υποβρύχια μας εδώ και μέρες είναι σε κομβικά σημεία, ενώ τα πληρώματα τους έχουν πάρει σαφέστατες εντολές για το τι πρέπει να πράξουν, αναλόγως την περίπτωση κλιμάκωσης της έντασης από την πλευρά της Τουρκίας.

Η ελληνική παρουσία, σε ολόκληρο το εύρος των ελληνοτουρκικών συνόρων είναι ουσιαστικά σε αυξημένη επαγρύπνηση μετά την διακλαδική άσκηση ‘Παρμενίων-2018″.

Post a Comment

Previous Post Next Post