ΗΠΙΑΝ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ - THE VAMPIRE STUDY

THE VAMPIRE STUDY

Στην έρευνα, που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «United European Gastroenterology», οι επιστήμονες του Triemli Hospital έδωσαν τον ανατριχιαστικό τίτλο «The Vampire Study», που σημαίνει «Η έρευνα των βαμπίρ».

Ήπιαν αίμα

Όπως αναφέρουν, οι εθελοντές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, από τις οποίες η πρώτη ήπιε 100 ml αίμα, ενώ η δεύτερη 300 ml. Αυτό που ήθελαν να καταφέρουν οι γιατροί του ελβετικού νοσοκομείου ήταν να βρουν νέο τρόπο για να διαγνώσουν τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.

Ειδικότερα μελέτησαν πώς η παρουσία αίματος στο εσωτερικό του πεπτικού συστήματος επηρεάζει τις πρωτεΐνες των κοπράνων. Αναζητούσαν δηλαδή μια πρωτεΐνη η οποία μπορεί να αποτελέσει ένδειξη εσωτερικής αιμορραγίας στο έντερο, όπως συμβαίνει σε ασθενείς με νόσο του Crohn ή ελκώδη κολίτιδα.

Διαπίστωσαν ότι οι εθελοντές που ήπιαν 300 ml από το αίμα τους εμφάνισαν στα κόπρανά τους υψηλή συγκέντρωση της πρωτεΐνης καλπροτεκτίνη.

Οι ερευνητές εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι θα δημιουργήσουν διαγνωστική εξέταση με βάση την καλπροτεκτίνη για τη νόσο του Crohn και την ελκώδη κολίτιδα.

Post a Comment

Previous Post Next Post