ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΕΓΓΑΡΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2020


Στην πόλη Τσενγκτού, στη νοτιοδυτική Κίνα, έχουν ένα αρκετά φιλόδοξο σχέδιο. Θέλουν να φωτίσουν από την πόλη με δορυφόρο σε ρόλο τεχνητού φεγγαριού, που θα ενισχύσει το φυσικό νυχτερινό φωτισμό της Σελήνης.

Θεωρούν ότι είναι πιθανό να καταστήσει το συμβατικό φωτισμό των δρόμων και να καλύψει μία περιοχή με διάμετρο από 10 έως 80 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την κινεζική εφημερίδα «Ημερησία Λαϊκή» και τη βρετανική «Guardian», ο δορυφόρος- φεγγάρι που σχεδιάζουν να εκτοξεύσουν το 2020, θα είναι περίπου 8 φορές πιο φωτεινός από τη Σελήνη.

Την πρωτότυπη ιδέα αποκάλυψε σε συνέδριο καινοτομίας στην Τσενγκντού ο Γου Τσουνφένγκ, πρόεδρος της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας Chengdu Aerospace Science and Technology (CASC).
Δεν είναι επίσημο κατά πόσο το σχέδιο θα έχει την υποστήριξη της κινεζικής κυβέρνησης. Η CASC είναι από τους βασικότερους συνεργάτες του κινεζικού κράτους στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας.

Οι σχεδιαστές περιμένουν να μάθουν πότε θα υλοποιηθεί το σχέδιο. Οι Κινέζοι παραδέχονται ότι πήραν την ιδέα από ένα Γάλλο καλλιτέχνη, που οραματίστηκε ένα «κολιέ» από κάτοπτρα να κρέμεται πάνω από τη Γη και να αντανακλά το φως του Ήλιου στο Παρίσι καθ’ όλο το 24ωρο.

Post a Comment

Previous Post Next Post