ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΣΟΓΚΙ ΒΓΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΝΤΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ


Ένας από τους 15 υπόπτους για τον θάνατο τουΤζαμάλ Κασόγκι φόρεσε τα ρούχα του σαουδάραβα  λίγο μετά τη δολοφονία του μέσα στο Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, με σκοπό να ξεγελάσει τις Αρχές. Αυτό αποκάλυψε, ανώτατος Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος πρόσθεσε ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί και από κάμερες.

Ο άνδρας αυτός ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο πράκτορας Μουσταφά Μαντάνι, ο οποίος σύμφωνα με τους ερευνητές, στάλθηκε να σκοτώσει τον δημοσιογράφο ο οποίος είχε  ραντεβού στο προξενείο για τα έγγραφα του γάμου του.

Ο 57χρονος Μαντανί φέρεται να ντύθηκε σαν τον Κασόγκι για να παραπλανήσει τις έρευνες και να φανεί πως ο δημοσιογράφος έφυγε σώος από το προξενείο.

Οι τουρκικές Αρχές εκτιμούν πως ο Μαχέρ Αμπντουλαζίζ Μουτρίμπ, αξιωματικός των μυστικών υπηρεσιών που συμμετείχε στη δολοφονία, ήταν εκείνος που ανέλαβε να «φυγαδεύσει» τη σορό του από την Τουρκία με ιδιωτικό τζετ.Ο σωματοφύλακας του πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, έφυγε από την Κωνσταντινούπολη στις 18:20 της 2ας Οκτωβρίου, λίγες ώρες μετά το θάνατο του Κασόγκι. Ταξίδεψε με ιδιωτικό τζετ από το αεροδρόμιο Αττατούρκ της Κωνσταντινούπολης όπου μαζί του είχε μια μεγάλη τσάντα. Εκεί, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, βρισκόταν το άψυχο σώμα του 59χρονου δημοσιογράφου.

Ο Mutrib κατάφερε να φύγει χωρίς να περάσει από έλεγχο. Οι αποσκευές του δεν ελέγχθηκαν, καθώς πέρασε από την αίθουσα των VIP ενώ δεν έγινε έλεγχος ούτε στο αεροσκάφος. Κι αυτό γιατί η απογείωση έγινε πριν σημάνει ο συναγερμός για την εξαφάνιση του Τζαμάλ Κασόγκι.

Post a Comment

Previous Post Next Post