ΛΕΟΠΑΡΔΑΛΗ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΗΓΑΔΙ


Μια οργάνωση διάσωσης άγριων ζώων που συνεργάστηκε με το τμήμα δασοπονίας της Ινδίας την Πέμπτη, απεγκλώβισε μια λεοπάρδαλη από ένα πηγάδι 15 μέτρων.

Ένας αγρότης από το χωριό Yadavwadi στο Belha της περιοχής Otur της Ινδίας περπάτησε ως το πηγάδι, για να ανάψει την αντλία και  έκπληκτος βρήκε τη μεγάλη γάτα να κοιτάζει προς τα πάνω.

Κάλεσε αξιωματικούς των δασικών μονάδων, οι οποίοι με τη σειρά τους ειδοποίησαν την φιλανθρωπική οργάνωση Wildlife SOS, η οποία διαχειρίζεται ένα κέντρο διάσωσης  στο Junnar.

Ενώ η ομάδα της SOS Wildlife έφτασε στο χωριό, οι ντόπιοι είχαν κατεβάσει μια ξύλινη σκάλα στο πηγάδι για να δώσουν στο πλάσμα αυτό μια προσωρινή πλατφόρμα για να σταθεί.

Όταν έφτασε η ομάδα της Wildlife SOS, χρησιμοποίησαν σχοινιά για να κατεβάσουν ένα κλουβί στο πηγάδι με την ανοιχτή πόρτα του να βρίσκεται προς τη λεοπάρδαλη.

Η επτάχρονη θηλυκή λεοπάρδαλη, ίσως αισθάνθηκε ότι το κλουβί ήταν η καλύτερη ευκαιρία επιβίωσης, οπότε έσπευσε γρήγορα να μπει και να μεταφερθεί στην ασφάλεια.


Η λεοπάρδαλη οδηγήθηκε στο κέντρο διάσωσης Leopard Manikdoh στο Junnar για παρατήρηση και οποιαδήποτε απαιτούμενη θεραπεία.

Ο Δρ Ajay Deshmukh, Ανώτερος Κτηνίατρος στο Κέντρο Διάσωσης Leopard του Manikdoh, δήλωσε:

"Η λεοπάρδαλη είναι θηλυκή, λίγο μεγαλύτερη  από 7 χρονών. Το ζώο είναι εξαντλημένο και σε σοβαρό σοκ λόγω της δοκιμασίας που πέρασε και θα παραμείνει υπό παρατήρηση για λίγες μέρες μέχρι να θεωρηθεί κατάλληλο για απελευθέρωση."

Post a Comment

Previous Post Next Post