ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΡΠΑΘΟ


Ο Πάνος Καμμένος αποκάλυψε πως «ζητήθηκε η Κάρπαθος να λειτουργήσει σαν εναλλακτικό αεροδρόμιο αντί του Κανάβεραλ. Ο κύκλος της Καρπάθου τέμνεται με το Καστελλόριζο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των βάσεων, ξεκαθάρισε πως «δεν είναι βάσεις του θανάτου», προσθέτοντας πως ««δεν υπάρχει νέα βάση, υπάρχει διευκόλυνση που προβλέπεται από την συμμετοχή μας στη νατοϊκή συμφωνία».

«Στη Λάρισα βρίσκεται το ΑΤΑ και η 1η Στρατιά. Εκεί υπάρχουν νατοϊκές δομές. Σε αυτό το πλαίσιο θα φιλοξενηθούν τα UAV των ΗΠΑ. Θα θέλαμε να είναι στη Σμύρνη;», διερωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας, μιλώντας στην κρατική τηλεόραση.

«Στον Βόλο, στα ελικόπτερα συνεκπαιδευόμαστε», είπε ακόμη και πρόσθεσε: «Η δύναμη ελικοπτέρων που ζήτησα, φεύγει από την Τουρκία και έρχεται στην Ελλάδα, θα εξασφαλίσει την ασφάλεια της περιοχής. Θα προτιμούσατε η συντήρηση των συμμαχικών να γίνεται στην Τουρκία;». Εξάλλου, συνέχισε ο κ. Καμμένος «το να υπάρχουν και 350 οικογένειες που θα αφήσουν και πέντε δεκάρες στο Βόλο δεν είναι κακό, θα βοηθήσει την περιοχή».

«Στην Αλεξανδρούπολη είναι ένα λιμάνι που θα χρησιμοποιηθεί για μεταφορές συμμαχικών δυνάμεων στα Δυτικά Βαλκάνια. Θα προτιμούσαμε να γίνει η διευκόλυνση από την Βάρνα και να είναι η Βουλγαρία ο εταίρος των συμμάχων;», πρόσθεσε ο Έλληνας υπουργός και συμπλήρωσε ότι στην Κάρπαθο το αεροδρόμιο έγινε με νατοϊκά χρήματα.

Από το Newsbomb 

Post a Comment

Previous Post Next Post