ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΜΠΛΟΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΛΑΣΟΥΝ


Τα δύο ελληνικά F-16 που πέταξαν πάνω από τη Λευκωσία κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας, δεν έφθασαν στην Κύπρο έτσι απλά! Χρειάστηκε να κάμψουν την “αντίσταση” τουρκικών πολεμικών πλοίων και έξι τουρκικών F-16 για να “περάσουν” και να φθάσουν στη Λευκωσία! Όπως όλοι είδαμε δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα να το κάνουν ,αλλά σημασία έχει η πρόκληση των Τούρκων ,η οποία μάλιστα έγινε και με “διεθνές -νατοϊκό καπέλο”!.

Δυτικά της Κύπρου διεξάγεται πολυεθνική άσκηση στην οποία συμμετέχουν τουρκικά πολεμικά πλοία. Πέρυσι,οι Τούρκοι είχαν “πιαστεί στον ύπνο” και τα ελληνικά F-16 είχαν φθάσει στην παρέλαση της Λευκωσίας ανενόχλητα.
Φέτος οι Έλληνες αεροπόροι γνώριζαν ότι θα τους περιμένουν.

Οκτώ ελληνικά F-16, βρέθηκαν αντιμέτωπα με τα ραντάρ των τουρκικών πολεμικών πλοίων και τρία ζεύγη τουρκικών F-16, δυτικά της Κύπρου. Τα έξι ελληνικά αεροσκάφη ενεπλάκησαν σε αερομαχίες με τα τουρκικά και “άνοιξαν” εύκολα τον δρόμο για τα δύο F-16 που είδαμε να πετούν χαμηλά πάνω από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της παρέλασης την οποία παρακολουθούσαν ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλης Αποστολάκης.

Όλα αυτά τη στιγμή που στα λόγια τουλάχιστον βρισκόμαστε σε φάση που η Άγκυρα έχει τη διάθεση να ρίξει τους τόνους της έντασης.

Από το Militaire


Post a Comment

Previous Post Next Post