ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ FACEBOOK


Υψηλόβαθμα στελέχη του Facebook σε δηλώσεις τους είπαν ότι η εταιρεία βρίσκεται σε συνεργασία με το FBI το οποίο διερευνά τα περιστατικά, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης παραβίασης ασφαλείας.

Σύμφωνα με την της εταιρεία, από 15 εκατομμύρια χρήστες εκλάπησαν το όνομα και οι επαφές τους, ανάμεσά τους ο τηλεφωνικός αριθμός και το email τους, ή και τα δύο.

Σε άλλους 14 εκατ. χρήστες οι χάκερς υπέκλεψαν στοιχεία όπως το username, το φύλο, η γλώσσα, το status προσωπικής σχέσης, η θρησκεία, ο τόπος κατοικίας, η ημερομηνία γέννησης, στοιχεία για την εκπαίδευση και την εργασία των χρηστών, καθώς και τα τελευταία δέκα μέρη που έκαναν check-in.

Στελέχη του Facebook σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι συνεργάζονται με το FBI το οποίο διερευνά τα περιστατικά, ενώ άφησαν να εννοηθεί πως μπορεί να πρόκειται για τη συνέχεια της πρώτης παραβίασης.

Υπενθυμίζεται πως το Facebook είχε δεχτεί παραβίαση και τον Σεπτέμβριο, όταν χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε σχεδόν 50 εκατ. λογαριασμούς χρηστών εκμεταλλευόμενος αδυναμία στα συστήματα του κοινωνικού δικτύου.


Post a Comment

Previous Post Next Post