ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΦΑΛΑΚΡΑ ΕΠΙΔΡΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ Η ΦΑΛΑΚΡΑ ΕΠΙΔΡΑ ΑΣΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ

Τα μαλλιά είναι από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της εξωτερικής εμφάνισης ενός ατόμου.
Για το λόγο αυτό η πτώση ή αραίωση δημιουργεί μια σειρά από ψυχολογικές αντιδράσεις, τουλάχιστον στην αρχή του φαινομένου, για το οποίο κανείς δεν είναι ψυχολογικά προετοιμασμένος.

Η τριχόπτωση οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. Κληρονομικούς, γενετικούς, υγείας και ψυχολογικούς.

Παρά την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την ύπαρξη θεραπείας για την αντιμετώπισης της, σε πολλές περιπτώσεις, έχει ως επακόλουθο μία πληθώρα ψυχολογικών προβλημάτων.

Το 85% των ανδρών έχουν σημαντική αραίωση από τη στιγμή που φτάνουν τα 50 τους χρόνια. Σήμερα βέβαια λόγω των έντονων ρυθμών ζωής ο μέσος όρος έπεσε και πολλοί αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και από τα 25 τους.
Σύμφωνα με τους ειδικούς τα προβλήματα που σχετίζονται με την τριχόπτωση έχουν σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις εξαιτίας της αλλαγής της εξωτερικής εικόνας.

Τα μαλλιά είναι το στυλ, η εμφάνιση, η άποψη  που έχει ο καθένας για τη δημόσια εικόαν του και ένα κομμάτι της αυτοπεποίθησης.

Η αυτοπεποίθηση του ατόμου επηρεάζεται σημαντικά.

Η απώλεια μαλλιών συνήθως προσθέτει χρόνια στην πραγματική ηλικία και πολλοί πιστεύουνότι χάνουν τη γοητεία και την σεξουαλική τους απήχηση.Σε κάποιες περιπτώσεις οι αγχώδεις διαταραχές επιδεινώνονται και το στρες λειτουργεί ανασταλτικά στη λύση του προβλήματος κάτι που οδηγεί σε ένα φαύλο κύκλο. Αντί η τριχόπτωση να σταθεροποιηθεί, αυξάνεται.

Ωστόσο οι συγκροτημένοι άνθρωποι συμβιβάζονται με την πραγματικότητα, την αντιμετωπίζουν με χιούμορ και σύντομα διαπιστώνουν ότι μπορεί να είναι και πιο ερωτικοί από πριν. Άλλωστε η εμφάνιση είναι σημαντική αλλά όχι καθοριστική για τη γοητεία.

Η συνολική προσωπικότητα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά.

Post a Comment

Previous Post Next Post