15 ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ


Μία σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στο Lesvosnews.gr από επιβάτες της πτήσης CND 496 με ώρα αναχώρησης 12.20 στις 4/10/2018 από Μυτιλήνη προς Άμστερνταμ.
Σύμφωνα με την καταγγελία, οι επιβαίνοντες της πτήσης είχαν περάσει από τον έλεγχο των διαβατηρίων και των ταξιδιωτικών εγγράφων χωρίς να βρεθεί κάτι παράνομο έγινε ξαφνικά επανέλεγχος των επιβατών μέσα στο αεροσκάφος και βρέθηκαν 15 αλλοδαποί παράνομοι μετανάστες, οι οποίοι είχαν περάσει με πλαστά έγγραφα.

Αναρωτιέται το lesvosnews προς τον Αστυνομικό Περιφερειακό Διευθυντή:

  • Κύριε διευθυντά τι συνέβη;
  • Ποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους;
  • Συνεργάστηκαν κάποιοι αστυνομικοί για να περάσουν ανενόχλητοι τον έλεγχο οι παράνομοι μετανάστες;
  • Αν είχαν στις αποσκευές τους όπλα ή άλλα επικίνδυνα αντικείμενα τις θα μπορούσε να είχε συμβεί;
  • Δεν συγκινηθήκατε καθόλου από τα ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ για την ύπαρξη τζιχαντιστών στη Λέσβο ώστε να έχετε αυξημένα μέτρα;


Γιατί ψευδώς κύριε Ντουρουντού αναφέρετε στο δελτίο τύπου που στείλατε στα ΜΜΕ ότι «οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν, σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία» ενώ είχαν επιβιβαστεί κανονικά και με το νόμο;

Τι θα γίνει λοιπόν αν ισλαμιστές, την ύπαρξη των οποίων στο νησί της Λέσβου επιβεβαίωσε το πρόσφατο ρεπορτάζ της Deutsche Welle, καταφέρουν να μπουν σε αεροπλάνα που φεύγουν από Μυτιλήνη με προορισμό ελληνικές και ευρωπαϊκές πόλεις;

Αυτή είναι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων. Στην Λέσβο δε η ζωή έχει γίνει κόλαση.

Όπως ανέφερε, με αφορμή το προαναφερθέν περιστατικό, στο ΘΕΜΑ FM ο δημοσιογράφος του Lesvosnews, Γιάννης Σινάνης, παράνομοι μετανάστες μπουκάρουν σε καταστήματα και ζητούν δωρεάν εμπόρευμα, προκειμένου να μην τα «σπάσουν» κατά την διάρκεια της νύχτας. Επιπλέον υπάρχουν καταγγελίες για μαζικά σκασίματα λάστιχων αυτοκινήτων από ομάδες αλλοδαπών και αρπαγές τσαντών.

Διαβάστε το δελτίο τύπου της αστυνομίας για το περιστατικό στο αεροδρόμιο αλλά και την καταγγελία:

Συνελήφθησαν, χθες (04-10-2018) στον αερολιμένα της Μυτιλήνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου, είκοσι (20) αλλοδαποί, ηλικίας από 22 έως 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, καθώς και για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί προσπάθησαν να επιβιβαστούν, σε πτήση με προορισμό την Ολλανδία, επιδεικνύοντας ως ταξιδιωτικά έγγραφα, κατά τη διάρκεια ελέγχου, δελτία ταυτότητας και διαβατήρια αλλοδαπών Αρχών, τα οποία όπως διακριβώθηκε, έφεραν ενδείξεις πλαστότητας.

Τα παραπάνω έγγραφα κατασχέθηκαν, ενώ από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Λέσβου διενεργείται προανάκριση.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

«Χτες 4/10/2018 στην πτήση CND 496 με ώρα αναχώρησης 12.20 από Μυτιλήνη προς Άμστερνταμ έγινε έλεγχος μέσα στο αεροσκάφος για επανέλεγχο διαβατηρίων και ταξιδιωτικών εγγράφων σε όλους τους επιβάτες και μέσα βρέθηκαν 15 άτομα αλλοδαπών παράτυπων μεταναστών με πλαστά έγγραφα . Παρ´ότι είχαν ήδη περάσει τον αρχικό έλεγχο διαβατηρίων και επιβιβάστηκαν.

Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί ο αρχικός έλεγχος ΔΕΝ έγινε σωστά ; Γιατί έπρεπε να ρεζιλευτούμε σαν νησί για άλλη μια φορά αναγκάζοντας τους επιβάτες να βλέπουν ότι ταξιδεύουν με παράνομα άτομα ; Γιατί έπρεπε να καθυστερήσει η αναχώρηση της πτήσης 1.30 ώρα και όλοι οι επιβάτες να αναγκαστούν να κατεβάσουν τις χειραποσκευές τους για έλεγχο ;

Πόση ξεφτίλα αντέχει πια αυτό το νησί ;
Ο υπάλληλος που έκανε τον αρχικό έλεγχο τι έχει να πει ;
Με εκτίμηση

Από το EL.GR

Post a Comment

Previous Post Next Post