Ο ΤΟΜ ΧΑΝΚΣ ΚΑΙ Η ΡΙΤΑ ΓΟΥΙΛΣΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ KI ENA ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΜΟ


Ο Τομ Χανκς και η Ρίτα Γουίλσον λατρεύουν την Ελλάδα και κάθε καλοκαίρι βρίσκονται στη χώρα μας. Η ηθοποιός εξάλλου είναι ελληνικής καταγωγής εξού και η μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα.

Ήταν καλοκαίρι του 1999, όταν αποφάσισαν να κάνουν μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με την πολυτελή θαλαμηγό τους.

Ο καπετάνιος τους πρότεινε να «δέσουν» στη γραφική και άγονη τότε Αντίπαρο.
Το δημοφιλές ζευγάρι ξετρελάθηκε από την πρώτη στιγμή με το νησί, που μπήκε αμέσως στην καρδιά του.

Ύστερα από 3 χρόνια και χάρη στη φίλη τους, Μαριάννα Λάτση, την επέλεξαν ξανά για ολιγοήμερες διακοπές.

Το 2004, ωστόσο, αποφάσισαν να την κάνουν δεύτερο σπίτι τους και έτσι αγόρασαν μια έκταση ανάμεσα στα Γλυφά και στη Χώρα.

Η πολυτελής κατοικία τους δεν άργησε να χτιστεί πάντοτε υπό τα αρχιτεκτονικά πρότυπα του νησιού.

Από τότε η αγάπη του Τομ Χανκς για την Ελλάδα κατέστη γνωστή σε όλο τον κόσμο.
Δεν ήταν μόνο η σύζυγός του που κατάγεται από την Ελλάδα, εκείνη η οποία τον έμαθε να αγαπά τη χώρα μας, αλλά η ίδια η πατρίδα μας με τα τοπία της.

Εντούτοις, εκείνο το οποίο δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι πως διατηρεί στενή σχέση και με την Πάτμο, τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια!

Όπως επισημαίνει δημοσίευμα του περιοδικού Λοιπόν το ζευγάρι αγόρασε ένα αρχοντικό στην Πάτμο και συγκεκριμένα στην περιοχή της Σκάλας.

Είναι φτιαγμένο από πέτρα, με βάση τα αρχιτεκτονικά πρότυπα της περιοχής, ενώ ένα από τα πιο ωραία σημεία του είναι η μεγάλη βεράντα που έχει θέα στη θάλασσα.

Αυτή η θέα φέρεται να γοήτευσε το ζευγάρι, το οποίο αγόρασε το σπίτι πριν από 4 χρόνια και ήταν ημιτελές.

Μεγάλο του πλεονέκτημα είναι η ύπαρξη ελικοδρομίου σε κοντινή απόσταση, αφού το ελικόπτερο είναι το μόνο μέσο που έχει πρόσβαση από αέρα στο νησί, καθώς δεν υπάρχει αεροδρόμιο.

Ρίτα Γουίλσον και Τομ Χανκς
Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Η μητέρα της, Δωροθέα Γένκου, ήταν Ελληνίδα από τη Βόρεια Ήπειρο. Ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ, ήταν Έλληνας μουσουλμάνος Πομάκος γεννημένος στο Ωραίο της Ξάνθης. Το βουλγαρικό του επώνυμο οφείλεται στο γεγονός ότι το Ωραίο υπήρξε υπό βουλγαρική κατοχή.

Ο Χασάν βαφτίστηκε Ελληνορθόδοξος όταν νυμφεύτηκε τη Δωροθέα το 1960 στις ΗΠΑ και από Χασάν έγινε ο κ. Άλαν Γουίλσον, επιλέγοντας το όνομα αυτό από την ονομασία ενός δρόμου στη γειτονιά του. Η Ρίτα μεγάλωσε ως Ελληνορθόδοξη και Ελληνίδα.

Ο Τομ Χανκς από τη μεριά του έχει αγγλική καταγωγή από τον πατέρα του και πορτογαλική από τη μητέρα του.

Μεγάλωσε σε ένα σπίτι μεταξύ καθολικισμού και μορμονισμού. Ο ίδιος ως έφηβος για να «ισορροπήσει» το είχε ρίξει στον ευαγγελισμό (μια τάση του προτεστανισμού).

Όταν γνώρισε όμως τη Ρίτα Γουίλσον, τη δεύτερη σύζυγό του, πριν την παντρευτεί το 1988 βαφτίστηκε Ελληνορθόδοξος.

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Τομ Χακς θεωρεί τον εαυτό του μέλος της ελληνικής ομογένειας.

Είμαι 100% Έλληνας. Είμαι περισσότερος Έλληνας από Έλληνα επειδή είχα το καλό γούστο να νυμφευτώ Ελληνίδα. Ορισμένοι Έλληνες παντρεύονται μη Έλληνες, το πιστεύετε; Είναι ευτυχία να παντρευτείς Ελληνίδα, είναι φανταστικό, έχει δηλώσει χαρακτηριστικά.

Είναι πιστός Ελληνορθόδοξος, πηγαίνει στην εκκλησία, τον έχουμε δει να κουβαλά και τον Επιτάφιο το Πάσχα.

Ενδεχομένως η αγορά του σπιτιού στην Πάτμο, στο νησί της «Αποκάλυψης», σχετίζεται πέρα από την αγάπη του για την Ελλάδα, και με την πίστη του.

Post a Comment

Previous Post Next Post