Ο ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ


Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την «μη αναγκαιότητα της περικοπής των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019» παρουσίασε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ στον γερμανό ομόλογό του στο Βερολίνο

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για την «μη αναγκαιότητα της περικοπής των συντάξεων από τον Ιανουάριο του 2019» παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον γερμανό υπουργό Οικονομικών Ολαφ Σόλτς στο Βερολίνο ζητώντας τη στήριξη του.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός συναντήθηκε σήμερα Τετάρτη, στο περιθώριο της συνάντησης του δικτύου υπουργών Οικονομικών της ΕΕ του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES Ecofin Ministerial Network), με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και τον Επίτροπο Οικονομικών της ΕΕ κ. Πιέρ Μοσκοβισί.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης εξέθεσε την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία, υπάρχει δημοσιονομικός χώρος πέραν του στόχου 3,5% και για το έτος 2019 και για τα επόμενα χρόνια, το ακριβές μέγεθος του οποίου συζητείται και θα συνεχίσει να συζητείται με τους Θεσμούς.

Εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι θα είναι θετικό να ξεκινήσει συζήτηση για το πώς θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο χώρος αυτός, όχι μόνο για το 2019 αλλά και για τα επόμενα χρόνια έως το 2022.

Post a Comment

Previous Post Next Post