ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ F-16 ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ


Η Μόσχα στρέφει τα βέλη της κατά του Ισραήλ, ενώ το Τελ Αβίβ επέρριψε την ευθύνη για το επεισόδιο στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ και στους συμμάχους του.

Την ώρα όμως του συμβάντος, ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στόχων στη Λαττάκεια και ενημέρωσαν σχετικά τον ρωσικό στρατό μόλις ένα λεπτό νωρίτερα, γεγονός που
δεν επέτρεψε στο ρωσικό Il-20 να προλάβει να πετάξει σε ασφαλή περιοχή 
όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ.

Κατηγόρησε μάλιστα τους πιλότους των ισραηλινών F-16 ότι σκοπίμως έθεσαν σε κίνδυνο το ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος καθώς
κρύφτηκαν πίσω από το σήμα ραντάρ του ρωσικού αεροσκάφους, βάζοντάς το με αυτό τον τρόπο στο στόχαστρο των πυρών της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας.
Θεωρούμε εχθρικές αυτές τις προκλήσεις από την πλευρά του Ισραήλ και διατηρούμε το δικαίωμα να απαντήσουμε με τον δέοντα τρόπο, προειδοποίησε ο Κονασένκοφ.

Τα ισραηλινά αεροσκάφη δημιούργησαν σκοπίμως μια επικίνδυνη κατάσταση για τα πλοία και τα αεροσκάφη που βρίσκονταν στην περιοχή. Ο βομβαρδισμός σημειώθηκε κοντά στο σημείο όπου βρισκόταν η γαλλική φρεγάτα Auvergne και πολύ κοντά στο Il-20

Το Ilyushin-20 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ χθες το βράδυ όταν βρισκόταν 35 χιλιόμετρα από τις συριακές ακτές την ώρα που τέσσερα ισραηλινά F-16 εξαπέλυαν επίθεση εναντίον συριακών στρατιωτικών υποδομών στην επαρχία Λαττάκεια.

Οι επιχειρήσεις αναζήτησης του αεροσκάφους και των μελών του πληρώματός του συνεχίζονται, διαβεβαίωσε ο ρωσικός στρατός.

Post a Comment

Previous Post Next Post