H GRECOTEL ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ 630 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Eυρύτατο επενδυτικό πρόγραμμα, που υπερβαίνει το ποσό των 42 εκατ. ευρώ, ολοκλήρωσε ο Όμιλος Grecotel εντός του 2018, δημιουργώντας 630 νέες θέσεις εργασίας.
Όπως υπογραμμίζεται από τη Grecotel, ο Όμιλος αποτελεί πυλώνα απασχόλησης στην Ελλάδα και τον μεγαλύτερο εργοδότη της ελληνικής ξενοδοχίας, με 6.100 εργαζόμενους.

 Ενδεικτικό της δυναμικής του επενδυτικού πλάνου του Ομίλου, που προχώρησε στη ριζική ανακαίνιση πέντε πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων σε τέσσερις κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, ανταποκρινόμενος άμεσα στις σύγχρονες απαιτήσεις του τουρισμού πολυτελείας, είναι η εκ βάθρων αναβάθμιση 780 νέου τύπου δωματίων, ο εκσυγχρονισμός-επέκταση 40 χώρων εστίασης, που τις γεύσεις τους υπογράφουν διακεκριμένοι σεφ και η αναδιαμόρφωση 155 στρεμμάτων υπαίθριων υποδομών.

 Ειδικότερα, το επιχειρηματικό πλάνο του Ομίλου Ν. Δασκαλαντωνάκη-Grecotel, αφορά στην ανακαίνιση και ριζική αναβάθμιση των πολυτελών ξενοδοχειακών συγκροτημάτων Corfu Imperial, Daphnila Bay Dassia, Casa Marron (πρώην Lakopetra Beach), Pella Beach και Rhodos Royal.

 Αναφερόμενη στην ολοκλήρωση του φετινού επενδυτικού προγράμματος, η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel, Μάρι Δασκαλαντωνάκη, τόνισε: «Το πλάνο ανακαίνισης των ξενοδοχείων του Ομίλου είναι συνεχές. Αποτελεί παρακαταθήκη και προπομπό δημιουργίας μονάδων "τρίτης γενιάς" στην Ελλάδα, οι οποίες αναβαθμίζουν το τουριστικό προϊόν της χώρας, θωρακίζοντάς την απέναντι στον ανταγωνισμό». Η κ. Δασκαλαντωνάκη πρόσθεσε ότι ο Όμιλος Grecotel αναμένει μεσοσταθμική άνοδο ποσοστού 7% στις διανυκτερεύσεις και ποσοστιαία αύξηση του τζίρου του κατά 9% για το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό οικονομικό έτος. Καταλήγοντας, η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel σημείωσε ότι η Ελλάδα οφείλει να προσέξει ιδιαίτερα τη ρωσική τουριστική αγορά, επενδύοντας ταυτόχρονα στο άνοιγμα νέων αγορών. Επισημαίνεται, ότι στα άμεσα σχέδια του Ομίλου εντάσσεται η εφαρμογή νέου επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει επόμενο κύκλο ριζικής αναβάθμισης συγκροτημάτων της αλυσίδας, ενόψει της τουριστικής σεζόν 2019.

 Με 45 χρόνια δυναμικής παρουσίας στη χώρα, η Grecotel διαθέτει συνολικά 32 πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τα οποία ενισχύουν στρατηγικά τη δυναμική 12 προορισμών στην Ελλάδα, συνολική ακτογραμμή 15.000 μ., δέκα συνεδριακά κέντρα με 60 meeting rooms, εμβαδού 11.500 τ.μ., 12.500 κρεβάτια φιλοξενώντας 320.000 επισκέπτες που προέρχονται από περισσότερες από 150 χώρες. Διαθέτει, επίσης, τρία κέντρα θαλασσοθεραπείας, συνολικής επιφάνειας 6.500 τ.μ., 200 εστιατόρια, bars και εστιατόρια προσωπικού, προσδίδοντας γαστριμαργική υπεραξία και ισχύ στο εγχώριο προσφερόμενο τουριστικό προϊόν.

 Ειδικότερα, οι επενδυτικές κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα πέντε ξενοδοχειακά συγκροτήματα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τις εξής παρεμβάσεις:

 Κέρκυρα

 Την πλήρη αναβάθμιση του προορισμού Kommeno Peninsula μέσω της «αναγέννησης» των Corfu Imperial GrecotelExclusive Resort και του Daphnila Bay Dassia LUX ME. Υλοποιήθηκαν οι ριζικές ανακαινίσεις 174 δωματίων, σουιτών και βιλών και η αναδιαμόρφωση χώρων έκτασης 30 στρεμμάτων. Η αναβάθμιση των μονάδων είναι εμπνευσμένη από τις πιο σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις, προσαρμοσμένες στο ιδιαίτερο τοπικό χρώμα. Επίσης, στο συγκρότημα δεσπόζει, πλέον, το νέο εμβληματικό διώροφο spa με εσωτερική πισίνα και υπερσύγχρονο γυμναστήριο.

 Η Grecotel στην Κέρκυρα προσφέρει την απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία, αφού στα τρία ξενοδοχειακά συγκροτήματά της (συμπεριλαμβανομένου του Eva Palace) στο Κομμένο, διαθέτει 26 συνολικά εστιατόρια και μπαρ που ενώνουν χώρους, γεύσεις και ανθρώπους.

 Αχαΐα

 Σημείο αναφοράς για την Πελοπόννησο αποτελεί, πλέον, το Casa Marron. Το νέο πεντάστερο του Ομίλου, που «γεννήθηκε» μέσα από την επέκταση και ολοκληρωτική ανακαίνιση του πρώην Lakopetra Beach (το οποίο αποκτήθηκε από τον Όμιλο το 1997), αποτελεί τη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, επένδυση στην Αχαΐα. Ανακαινίσθηκαν εξ ολοκλήρου 200 δωμάτια εν συνόλω, το συγκρότημα εμπλουτίστηκε με δέκα εστιατόρια και μπαρ, ενώ πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις διαμόρφωσης εξωτερικών χώρων σε 67 στρέμματα.

 Χαλκιδική

 Ο Όμιλος προσέδωσε ξεχωριστή πινελιά στον τουριστικό καμβά της Χαλκιδικής, μέσω της ριζικής αναβάθμισης του Pella Beach. Με τη σφραγίδα της Grecotel, η μονάδα προχώρησε φέτος στην ανακαίνιση και εμπλουτισμό 168 δωματίων και δεκατεσσάρων bungalows, ενισχύοντας το προσφερόμενο προϊόν της. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται η αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, η κατασκευή επιπλέον δύο πισινών, η δημιουργία ισχυρής γευστικής πρότασης με νέο κεντρικό εστιατόριο, νέο Lounge Bar που προσφέρει απολαυστικά κοκτέιλ, καθώς και Beach Τaverna και Beach-Pool Bar.

 Ρόδος

 Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Rhodos Royal, στην Καλλιθέα της Ρόδου, δημιουργεί νέα δεδομένα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Η ολοκλήρωση της αναβάθμισης αφορά τα 320 δωμάτια-σουίτες, καθώς και τα bungalows. To νέο Grecotel Rhodos Royal αποτελεί το απόλυτο δυναμικό resort, έμπλεο υδάτινων επιφανειών, με πισίνες συνολικού εμβαδού 2.000 τ.μ. Παράλληλα, πρόκειται για έναν παράδεισο γεύσεων με οκτώ νέα εστιατόρια και μπαρ, ενώ διενεργήθηκε και συνολική επέμβαση αναδιαμόρφωσης εξωτερικών χώρων επιφανείας 40.000 τ.μ.

Post a Comment

Previous Post Next Post