ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΙΣ Ε.Δ. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ


Για αυξήσεις μισθών και επίλυση των ελλείψεων στο προσωπικό των Ενόπολων Δυνάμεων δεσμεύτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό του 700ού Στρατιωτικού Εργοστασίου, ο υπουργός έκανε λόγο για σταδιακή επίλυση των «τεράστιων ελλείψεων» στο προσωπικό των πολιτικών υπαλλήλων, «οι οποίες προέκυψαν από τις συνταξιοδοτήσεις και από την αδυναμία προσλήψεων λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων», από το προσεχές κιόλας διάστημα, «προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες και να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι συνθήκες εργασίες για όλους».

«Η χώρα βρίσκεται πλέον και τυπικά εκτός μνημονίων. Στο πλαίσιο αυτό, να είστε βέβαιοι, ότι πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστησαν οι άνθρωποι της εργασίας. Όλοι εκείνοι που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης, χωρίς να τους αναλογεί και χωρίς φυσικά χωρίς να έχουν την ευθύνη για τα αίτια της κρίσης και για την ένταξη της χώρας μας στο μνημονιακό καθεστώς» τόνισε ο κ. Κουβέλης.

Ακολουθώντας το…μονοπάτι των υπόλοιπων κυβερνητικών στελεχών που επιμένουν να καλλιεργούν πολύ υψηλές προσδοκίες, τουλάχιστον για τον κατώτατο μισθό, τη διάσωση των συντάξεων και την επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενώ οι δανειστές δεν έχουν ανάψει το πράσινο φως, ο κ. Κουβέλης αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις οι οποίες «θα αφορούν σε τέσσερις βασικούς τομείς, με κύριο στόχο την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων».

Σύμφωνα με τον υπουργό, αυτές είναι «η αύξηση του κατώτατου μισθού, η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η σταδιακή αύξηση μισθών και παροχών που μειώθηκαν με βίαιο τρόπο και η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών πρόνοιας». Παρεμβάσεις που -όπως τόνισε- για εμάς, αποτελούν βασικό εργαλείο και μέσο για την κοινωνική δικαιοσύνη, για τη δίκαιη ανάπτυξη και για τη δίκαιη αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου».

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του Στρατιωτικού Εργοστασίου(700 ΣΕ), το οποίο παράγει και διαθέτει πολλά είδη πρώτης ανάγκες για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας» πρόσθεσε ο Φώτης Κουβέλης.

Post a Comment

Previous Post Next Post