ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΓΑΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ

AFGANOS-ME-PYROKROTITES

Ένας άνδρας, πιθανώς αφγανικής καταγωγής, βρίσκεται στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, καθώς το βράδυ του Σαββάτου εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας με μια τσάντα μέσα στην οποία υπήρχαν πυροκροτητές. Παράλληλα στην κατοχή του βρέθηκαν και πλαστές ταυτότητες.

Στην κατοχή του άνδρα βρέθηκαν τουλάχιστον επτά ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί πυροκροτητές.

Ο συλληφθείς κρατείται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία όπου ανακρίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, προς το παρόν, δεν δίνει απαντήσεις για το πού βρήκε τους πυροκροτητές.

Πρόκειται πιθανότατα για Αφγανό, αλλά στην κατοχή του έχουν βρεθεί πολλές ταυτότητες και εξετάζεται ποια είναι τα πραγματικά στοιχεία του, καθώς και ο ρόλος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το άτομο αυτό είχε εκδοθεί απόφαση για χορήγηση ασύλου σε αίτηση πρώτου βαθμού, από την Υπηρεσία Διεθνούς Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο συλληφθείς, ο οποίος δηλώνει Αφγανός, έχει καταγραφεί στο παρελθόν επανειλημμένα από αστυνομικές υπηρεσίες για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, δίνοντας διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας κάθε φορά.

Ο αλλοδαπός συνελήφθη χθες το βράδυ στην περιοχή του Λυκαβηττού, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, μετά από τηλεφώνημα ιδιοκτήτη καταστήματος εστίασης ο οποίος ανέφερε ότι δεν δεχόταν να πληρώσει τον λογαριασμό.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί βρέθηκαν σε σακίδιο που είχε μαζί του οκτώ πυροκροτητές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Αφγανός δεν φαίνεται να είχε μόνιμο κατάλυμα και έμενε σε διάφορα σπίτια μαζί με άλλους αλλοδαπούς.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι έχει σχέση με αντιεξουσιαστές, καθώς μετά τη σύλληψή του έγινε ανάρτηση σε ιστοσελίδα του χώρου.

Στην ανάρτηση γίνεται λόγος για «προσαγωγή συντρόφου».
Πάντως, δεν είναι σαφές εάν η ανάρτηση αφορά το εν λόγω άτομο.

ΑΠΟ ΤΟ IN.GR

Post a Comment

Previous Post Next Post