Η ΑΕΡΟΦΛΟΤ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ

Η ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot αποφάσισε να αυξήσει τους μισθούς των κυβερνητών αεροσκαφών από το νέο έτος, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Βιτάλι Σαβέλιεφ.

aeroflot
Η Ρωσική εταιρεία προσπαθεί να προσελκύσει ξένους πιλότους

«Αυτό σημαίνει ότι ο μισθός θα φθάνει τα περίπου 10.000 δολάρια και περισσότερο. Και αν ο κυβερνήτης έρχεται από άλλη εταιρεία, θα παίρνει ακόμη κάποιο επίδομα»
δήλωσε ο Σαβέλιεφ, προσθέτοντας ότι η αύξηση του μισθού των κυβερνητών προσβλέπει να προσελκύσει ξένους πιλότους που θα θέλουν να δουλέψουν στην Ρωσία.

Η απόφαση που έλαβε η διοίκηση της Aeroflot σχετίζεται με την «φυγή» αρκετών Ρώσων πιλότων προς τις ασιατικές χώρες, κυρίως προς την Κίνα όπου οι μισθοί των πιλότων είναι αρκετά υψηλοί.

Το 2017 έφυγαν από την Aeroflot 60 έμπειροι πιλότοι, οι οποίοι πήγαν στην Κίνα, όπου όπως επισημαίνει ο Σαβέλιεφ «τους δίνουν υψηλούς μισθούς στους οποίους δεν θα ήθελα να αναφερθώ, καθώς θεωρώ ότι δεν είναι ρεαλιστικοί».

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία ο μισθός του πιλότου στην Κίνα υπερβαίνει τέσσερις φορές τον μισθό που παίρνουν οι πιλότοι στην Ρωσία, ο οποίος κυμαίνεται μεταξύ 17.000 και 25.000 δολαρίων μηνιαίως.

Πηγή: TASS

Post a Comment

Previous Post Next Post