Ο ΝΙΜΙΤΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ - ΑΠΟΚΑΛΕΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

Γκάφα ή προσπάθεια να προκαταλάβει την κοινή γνώμη;
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΥΣΗ, Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Μόνον ως αδικαιολόγητη γκάφα θα μπορούσε να εκληφθεί η απαράδεκτη δήλωση που έκανε ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, το Σάββατο (20/01/2018) και μάλιστα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για τις συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τα Σκόπια ως προς το θέμα του ονοματολογικού.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της γείτονος, ο κ. Νίμιτς αποκάλεσε «Μακεδόνα» έναν ομογενή των Σκοπίων ο οποίος ζει στις ΗΠΑ, ενώ επιβεβαίωσε και τα πέντε ονόματα-προτάσεις που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ επιδεικνύει απύθμενο θράσος, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής και διπλωματικής ορθότητας, αψηφώντας την πολιτική των ίσων αποστάσεων και τοποθετείται ανοικτά υπέρ των σκοπιανών προτάσεων.

Δυστυχώς, όμως, ο κ. Νίμιτς δεν σταμάτησε εκεί: Ισχυρίστηκε πως η άποψη που έχει σχηματίσει από την αλληλεπίδρασή του με τους πολίτες των Σκοπίων είναι ότι «έχουν πολύ ισχυρή ταυτότητα, η οποία δεν χτίστηκε τα τελευταία 25 χρόνια, αλλά προϋπήρχε».

«Είχατε την ταυτότητα όταν ήσασταν τμήμα της Γιουγκοσλαβίας, του Βασιλείου της Σερβίας, της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Συνεπώς, η ταυτότητα του λαού είναι, κατά τη γνώμη μου, ασφαλής και πραγματικά πιστεύω ότι οι ιδέες που παρουσίασα δεν την βλάπτουν, αλλά την ενισχύουν», είπε ο κ. Νίμιτς.

Ο ίδιος είπε, εξάλλου, πως είναι έτοιμος να μεταβεί σε Αθήνα και Σκόπια το επόμενο δεκαήμερο, προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τις θέσεις των δύο χωρών.


«Πτυχές της πρότασής μου έχουν διάρρευσει», συνέχισε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας ότι οι πέντε ονομασίες που είχαν δοθεί προ ημερών στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται στην πρότασή του για το Σκοπιανό.


ΑΠΟ ΤΟ NEWSBOMB

Post a Comment

Previous Post Next Post