Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΘΑ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙ ΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος επισκέφθηκε  κατά την  Εορτή της Γεννήσεως του Χριστού  το κέντρο της ανθρωπιστικής βοήθειας  για  γυναίκες σε καταστάσεις κρίσης. 

russian-patriarch
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος
Δήλωσε ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι έτοιμη να δεχθεί να αναθρέψει τα παιδιά των οποίων οι γονείς δεν μπορούν να το κάνουν.

«Αν μια γυναίκα έμεινε έγκυος  και δεν έκανε άμβλωση, αλλά πραγματικά δεν μπορεί να μεγαλώσει το παιδί της, είναι απαραίτητο να δοθεί σε μας  (στην  Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία -) χωρίς να στερείται η  γυναίκα της μητρότητας», – είπε ο Πατριάρχης.
Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι δεν αξίζει να το αποκόπτουμε από  σπίτι των παιδιών, καθώς η γυναίκα «μπορεί να έρθει ανά πάσα στιγμή και να πάρει το παιδί».

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τμήματος Φιλανθρωπίας, Επίσκοπος Orekhovo-Zuevsky Panteleimon σημείωσε ότι πολλά μοναστήρια έχουν ήδη οικογενειακά κέντρα. Πρόκειται για παιδιά των οποίων οι γονείς δεν ήταν έτοιμοι ή ανίκανοι για ανατροφή.

Το ανθρωπιστικό κέντρο των εγκύων γυναικών σε ανάγκη και των μεγάλων οικογενειών δημιουργήθηκε από την Ορθόδοξη υπηρεσία «Έλεος». Εδώ μπορούν  να πάρουν  ρούχα οι  γυναίκες και τα παιδιά, τις πάνες, τα είδη υγιεινής, τα καροτσάκια, τις κούνιες και τα παιχνίδια.

Από σήμερα, υπάρχουν 126 τέτοια κέντρα στη Ρωσία, άλλα 30 πρέπει να εμφανιστούν  πριν από τα μέσα του 2018.

Post a Comment

Previous Post Next Post