ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ | ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ

mitsotakis-tsipras

Σε ιδιαίτερα ψυχρό κλίμα διεξήχθη το πρωί η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο θέμα του Σκοπιανού. Η συνάντηση διήρκησε περίπου 45 λεπτά, ενώ μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στο γραφείο του στη Βουλή, όπου έκανε δήλωση για τη συνάντηση και το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, επιβεβαιώνοντας το κακό κλίμα της συνάντησης και την απόσταση απόψεων και θέσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι κλείνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, καθώς η κυβέρνηση προβαίνει σε υπαναχωρήσεις χωρίς να λάβει διασφαλίσεις από την άλλη πλευρά.

«Προσήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου ως είχα υποχρέωση εκ του θεσμικού μου ρόλου. Ο κ. Τσίπρας ενημερώνει σήμερα τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ εδώ και πολλές εβδομάδες έχει ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Σε όλο αυτό το διάστημα απέφυγε συστηματικά να διαμορφώσει συνθήκες πραγματικής συνεννόησης και συναίνεσης με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

»Ο κατακερματισμός της λύσης σε επιμέρους θέματα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Οι χειρισμοί του κ. Τσίπρα δεν πείθουν. Οι Έλληνες δεν εμπιστεύονται τον κ. Τσίπρα να διαπραγματευτεί τίποτα. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας να μην ψάχνει για άλλοθι, επέλεξε να βαδίσει μόνος του», ανέφερε μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος αρχηγός πολιτικού κόμματος που δέχτηκε σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι, για την ενημέρωση επί των τελευταίων εξελίξεων στο θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ.

Post a Comment

Previous Post Next Post