Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΕΣ

boutaris

«Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,μιλώντας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, σε φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Η ιστορία του μακεδονικού είναι πονεμένη. Δεν συμφώνησα με το συλλαλητήριο και γι αυτό δεν πήγα. Όμως δώσαμε ρεύμα στους διοργανωτές και η δημοτική τηλεόραση κάλυψε το συλλαλητήριο για ώρες. Λέω ότι είναι πονεμένη ιστορία, λόγω κακής πληροφόρησης. Η Μακεδονία δεν είναι μία, αλλά τρεις: αυτή που κατέχουμε εμείς, ένα κομμάτι στην πΓΔΜ και ένα κομμάτι στη Βουλγαρία», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης σε σχετικές ερωτήσεις των φοιτητών για το συλλαλητήριο που έγινε την Κυριακή για την ονομασία της πΓΔΜ.

Το σκεπτικό του είναι οτι η Ιστορία δεν κλέβεται, και δείχνει στην ομιλία του αν υποστηρίζει να τους αφήσουμε να λένε ότι θέλουν, αφού όλοι ξέρουν οτι η Μακεδονία της αρχαιότητας ήταν ένα Ελληνικό Βασίλειο.

Κατά αυτόν τον τρόπο αφέθηκε και ο Τίτο να λέει όμως ότι θέλει και κανείς δεν ασχολήθηκε με μια επαρχία της Πρώην Γιουκοσλαβίας που αυτοπροσδιοριζόταν ως Μακεδονία. Οταν όμως διαλύθηκε το κράτος της Γιουκοσλαβίας, ανέκυψε πλέον θέμα με το νέο ανεξάρτητο κράτος που ήθελε να ονομάζεται Μακεδονία.

Έχει κάθε δικαίωμα να λέει την άποψη του ο κύριος Μπουτάρης, απλά ας σκεφτεί οτι αν ο γείτονας του ήθελε ένα κομμάτι της περιουσίας του, δεν θα το παραχωρούσε έτσι απλά. Κι αν ο γείτονας του αυτοπροσδιοριζόταν ως Μπουτάρης και του το επέτρεπε, ίσως μετά από 15-20 χρόνια να ζητούσε τα κληρονομικά του δικαιώματα από την περιουσία του αυτή, δια της νομίμου οδού.

Ας αφήσουμε λοιπόν τις διεκδικήσεις του ονόματος, γιατί το ζητούμενο δεν είναι το όνομα, αλλά οτι απορρέει από αυτό.

«Το 50% ανήκει σε εμάς το 30% στα Σκόπια και το υπόλοιπο στην Βουλγαρία», συμπλήρωσε, αναφερόμενος στα υπό κατοχή εδάφη.

Αναφερόμενος στο συλλαλητήριο είπε πως "η χθεσινή εκδήλωση δεν βοηθάει καθόλου την διαπραγμάτευση και δεν λύνει το πρόβλημα" και πως "ο συμβιβασμός δεν είναι κακή λέξη".

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του, που ακούστηκαν από συγκεντρωμένους, παρατήρησε: "Δεν είναι η πρώτη φορά. Και για τους Τούρκους και τους Εβραίους με κατηγορούν επειδή έχω συγκεκριμένη γραμμή".

Post a Comment

Previous Post Next Post