ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ | ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ !

ilektronikoi-pleistiriasmoi

Ο οικονομολόγος Παναγιώτης Θεοδωρίδης αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι παράνομοι. Υπάρχει σοβαρός όρος για τον οποίον καταπίπτει η εγκυρότητα τους και μπορεί να προσβληθεί η απόφαση, λόγω του οτι καταπατά τον Αστικό κώδικα.

Ιδού τι λέει η συνέντευξη του Πάνου Θοεδωρίδη:
Θεοδωρίδης: Σκόπιμα διαφημίζουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και έχει γίνει το φόβητρο όλων. Είναι άκυροι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και δεν πρόκειται να χαθεί κανένα μα κανένα σπίτι, αν οι ιδιοκτήτες των σπιτιών κάνουν αυτό που πρέπει.

Ο Αστικός Κώδικας λέει ότι ο πλειστηριασμός γίνεται δημόσια, δηλαδή πρέπει να έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε πολίτης. Όταν όμως τον πλειστηριασμό τον κάνουν μέσα από τα ηλεκτρονικά μέσα, δηλαδή μέσα από κομπιούτερ και από το ίντερνετ, θα πρέπει και τα 10.800.000 Έλληνες που είμαστε στη χώρα να έχουν ηλεκτρονικό υπολογιστή και να γνωρίζουν τη χρήση του.

Τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει και μάλιστα αποδεδειγμένα, σε καμία μα καμία περίπτωση ο πλειστηριασμός που θα γίνει, δεν είναι δημόσιος, αλλά είναι επιλεκτικά γινόμενος προς μία μερίδα που γνωρίζουν τη χρήση υπολογιστών, άρα από τη στιγμή που δεν είναι δημόσιος πλειστηριασμός παραβιάζεται ο αστικός κώδικας. 

Και έτσι, ακόμη και να τον έχουν κάνει τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, με ένα δικαστήριο καταπίπτει και καθίσταται άκυρος και έτσι δεν ισχύει οποιαδήποτε αρπαγή σπιτιού έχει γίνει μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Μ. Βραχιολίδης: Για να το κάνουμε πιο λιανά, αν κάποιος χάσει το σπίτι του αύριο, προσβάλλει αυτή την απόφαση ενδίκως !!!

Θεοδωρίδης: Ακριβώς, με αυτό τον όρο. Σύμφωνα με τον αστικό κώδικα, ο πλειστηριασμός πρέπει να είναι δημόσιος, δηλαδή πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες πολίτες και επειδή δεν έχουν όλοι οι Έλληνες ούτε ίντερνετ ούτε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο δικαστής είναι υποχρεωμένος να ακυρώσει τον πλειστηριασμό και να τελειώνει το θέμα εκεί. Αυτή τη γνώση την αποκτήσαμε από ανθρώπους οι οποίοι είναι καθαροί μέσα στον χώρο της Δικαιοσύνης και μιλάω για Δικαστές και Εισαγγελείς οι οποίοι μας ενημέρωσαν εγκαίρως και μας έχουν δώσει όλα τα εφόδια για να αντιμετωπιστεί αυτό το πλιάτσικο το οποίο γίνεται.

Δείτε το βίντεο από το 37.20''


Post a Comment

Previous Post Next Post