ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑΘΗΚΕ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

islamist-canada

Με φορτηγό πάνω σε πεζούς στην πόλη Έντμοντον του Καναδά προσπάθησε να «πέσει» άγνωστος αλλά απέτυχε διότι βρέθηκε να πέφτει πάνω σε περιπολικό της αστυνομίας,με αποτέλεσμα να διακόψει την πορεία που είχε ως αρχικό στόχο.

Ο άγνωστος άνδρας, αμέσως μετά τη σύγκρουση του οχήματός του με το περιπολικό, επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό και διέφυγε με τα πόδια, ενώ οι καναδικές αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Η επίθεση είχε πολλά κοινά στοιχεία με το πολύνεκρο περιστατικό στον πεζόδρομο Las Ramblas στη Βαρκελώνη, ενώ η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς δεν γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη.

Η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει επισήμως αν πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήταν οργανωμένο από μέλος ή υποστηρικτή του Ισλαμικού Κράτους.

Ο αστυνομικός που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έπειτα από μαχαιριές αλλά η κατάσταση του δεν είναι κρίσιμη.

Ο αρχηγός της αστυνομίας, Rod Knecht, είπε σε μια συνέντευξη Τύπου στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα οτι μια σημαία του αυτοαπακολούμενου Ισλαμικού Κράτους βρέθηκε στο όχημα του δράστη.

Έβλεπα ανθρώπους να πηδούν και από παντού. Είμαι σοκαρισμένος», δήλωσε ένας από τους ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, το λευκό φορτηγό πέρασε με μεγάλη ταχύτητα ανάμεσα σε πολλά αυτοκίνητα, χτύπησε -όχι σοβαρά- δύο πεζούς και αμέσως μετά έπεσε πάνω στο όχημα της αστυνομίας, ενώ θεωρεί πως έπεσαν και πυροβολισμοί. «Το φορτηγό έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ίσως και με 80 χιλιόμετρα σε έναν πολύ στενό και γεμάτο κόσμο δρόμο».

Post a Comment

Previous Post Next Post