ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΑΣΑΝΤ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ


Συνεχίζεται το θρίλερ με την κατάσταση της υγείας του Μπασάρ αλ Άσαντ, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι ο Πρόεδρος της Συρίας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

ΜΜΕ επικαλούμενα πηγές από τη Μόσχα αναφέρουν ότι ο Άσαντ υπέστη εγκεφαλικό και βλάβη στο στο αριστερό του μάτι «ως αποτέλεσμα των ψυχολογικών στρες που βιώνει λόγω της κατάταστασης.»

Στην εφημερίδα «Middle East» σ΄ ένα άρθρο από τον Ιρανό συγγραφέα Amir Taheri το Σάββατο επιβεβαιώνεται το εγκεφαλικό επεισόδιο και η αποδίδεται στο γεγονός ότι ο Άσαντ «άρχισε να αισθάνεται εξάντληση μετά από πέντε χρόνια πολέμου και την ένταση. »


Όπως μεταδίδει το dimpenews.com, η εφημερίδα «Al Quds Al Arabi» ανέφερε σήμερα ότι άτομο κοντά στον Άσαντ που αποτελεί πολιτική πηγή ισχυρίζεται ότι ο Άσαντ υπέστη πριν από λίγες ημέρες εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά ανακάμπτει.

Η πηγή (η οποία μίλησε υπό την καλυψη της ανωνυμίας), και που διατηρεί οικογενειακούς δεσμούς και φιλική σχέση με την οικογένεια Άσαντ δήλωσε ότι είχε ο ίδιος τηλεφωνική επικοινωνία και του μεταφέρθηκε « ότι είναι καλύτερα. »

Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει η « Al Quds Al Arabi», ο Άσαντ « υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που επηρεάζει το μάτι και μέρος του σώματός του, αλλά είναι εκτός κινδύνου και η κατάσταση του είναι υπό έλεγχο και υποβάλεται σε ιατρική παρακολούθηση. »

Όλα τα σενάρια πλέον είναι ανοικτά για την κατάσταση του Προέδρου Άσαντ. Μπορεί να έχει είτε εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της ψυχολογικής πίεσης για όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα του, αλλά μην ξεχνάμε πως οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες βγάζουν συνήθως από την μέση πολιτικούς οι οποίοι δεν είναι αρεστοί και που δεν εξυπηρετούν τα σχεδιά τους, με άκρως περίεργες μεθόδους. Η μη παρουσία του μέχρι αυτή την στιγμή δίνει λαβή για σενάρια.


Ένα χιτσκοκικό θρίλερ με τον πρόεδρο της Συρίας, Μ.Άσαντ, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγα 24ωρα. Σύμφωνα με αραβικά και ισραηλινά ΜΜΕ, δημοσιογράφοι αναφέρουν πως έχουν πιστοποιήσει τον «θάνατο» του προέδρου της Συρίας, Μ.Άσαντ, ο οποίος πέθανε σήμερα τα ξημερώματα. Για το πως αυτό συνέβη, υπάρχουν δύο εκδοχές.

Είναι σημαντικό βέβαια να αναφέρουμε πως οι φήμες αυτές ήρθαν μετά την διάσκεψη στην Αστάνα για το Συριακό και το σχέδιο νέου Συντάγματος που κατέθεσε η Ρωσία όπως το αναφέραμε στο άρθρο μας Η Ρωσία αλλάζει τα σύνορα της Συρίας και της Τουρκίας: Δίνει αυτονομία στους Κούρδους και αλλαγή συνόρων μέσω δημοψηφίσματος .


Η πρώτη εκδοχή αναφέρει ότι σκοτώθηκε από έναν από τους σωματοφύλακες του, ο οποίος ήταν Ιρανός ονόματι, Mehdi Jakoby. Τον είχε στείλει η Τεχεράνη και ήταν υπεύθυνος για την ασφάλεια του.

Ο Μ.Άσαντ μεταφέρθηκε σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της Δαμασκού όπου οι γιατροί προσπαθούσαν να του σώσουν τη ζωή του. Γύρω από το νοσοκομείο ξέσπασαν κάποιες συγκρούσεις.

Άλλη αναφορά σημειώνει ότι ο Μ.Άσαντ έγινε στόχος απόπειρας δολοφονίας με δηλητήριο και πλέον δίνει μάχη για τη ζωή του.

Τις πληροφορίες μεταδίδει χωρίς να υπάρχει επιβεβαίωση και το dimpenews.com, σημειώνοντας ότι «Σύμφωνα με ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο Πρόεδρος Bashar Assad υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Αμερικανικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στη Βηρυτό για θεραπεία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία το νοσοκομείο αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την είδηση».

«Μερικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Άσαντ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που επέδρασε στο μάτι του και σε μέρος του σώματος του.Η κατάσταση του είναι υπό έλεγχο, έχει αποφύγει κάθε κίνδυνο και αναρρώνει, αλλά οι γιατροί τον συμβούλεψαν ότι δεν μπορεί να πλέον να δουλεύει εντατικά για να μην υποστεί και ισχυρότερο».

«Λόγω αυξημένων λιπιδίων χοληστερόλης στο αίμα ή σοβαρής κόπωσης υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Πούτιν έστειλε 3 γιατρούς που ειδικεύονται στον εγκέφαλο για να επιβλέψουν στη θεραπεία του.Δεν θα είναι σε θέση να εκτεθεί σε έντονη κόπωση και συνεχή εργασία.Απαιτείται ξεκούραση έπαιξε ρόλο ότι για έξι χρόνια διευθύνει ένα κράτος που βρίσκεται σ΄εμπόλεμη κατάσταση».


Πάντως η προεδρία της Συρίας εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

«Η Προεδρία αρνείται κατηγορηματικά όλες αυτές τις φήμες για την υγεία του Προέδρου, Μ.Άσαντ, διαβεβαιώνοντας ότι είναι απολύτως ψευδείς και ότι ο Πρόεδρος, Μ.Άσαντ, είναι υγιέστατος και εργάζεται κανονικά.

Ο συριακός λαός έχει πάθει ανοσία από τέτοια ψέμματα τα οποία κατακλύζουν τα ΜΜΕ από την έναρξη του πολέμου στη Συρία, πρόκειται μόνο για ψέμματα και προσπάθειες να κάμψουν το ηθικό και το φρόνημα και προκαλούν μόνο γέλιο»…

Ο Μ.Άσαντ πρέπει να κάνει δημόσια εμφάνιση…Αλλιώς αν έπαθε και το παραμικρό «ατύχημα» είναι ένας έμμεσος τρόπος απομάκρυνσης του από την εξουσία…

PENTAPOSTAGMA

Post a Comment

Previous Post Next Post