ΤΟ HOME HUB ΦΕΡΝΕΙ Η MICROSOFT ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΓΝΩΝΙΣΤΕΙ GOOGLE HOME KAI AMAZON ECHO

HOME HUB

Η Microsoft  σχεδιάζει τη δημιουργία του HomeHub το οποίο θα to συμπεριλάβει σε μελλοντικές αναβαθμίσεις των Windows 10 ώστε να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα Google Home και Amazon Echo.

Σύμφωνα με το Verge το HomeHub, το οποίο προς το παρόν βρίσκεται σε φάση σχεδιασμού, θα είναι πρακτικά μια σειρά από συγκεκριμένες λειτουργίες που θα συμπεριληφθούν στο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας με τις αναβαθμίσεις που θα έρθουν το 2017 και το 2018.

Το HomeHub αναμένεται να είναι άμεσα ανταγωνιστικό προς τα Google Home και Amazon Echo τα οποία είναι ήδη εμπορικά διαθέσιμα, με τη διαφορά ότι θα είναι μια λύση που θα τρέχει σε Windows 10 υπολογιστή και θα επιτρέπει την κλήση της ψηφιακής βοηθού Cortana κάθε φορά που ο χρήστης θα το απαιτεί.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχεδιασμοί της Microsoft το HomeHub θα δίνει μεταξύ άλλων τη δυνατότητα στον χρήστη να δημιουργεί πρόγραμμα συναντήσεων, να εκκινεί εφαρμογές και να αποκτά πρόσβαση σε μεγάλη γκάμα δεδομένων πάντα μέσω φωνητικών εντολών. Θα αναβαθμίσει δηλαδή ουσιαστικά τις λειτουργίες ενός προσωπικού υπολογιστή αναβαθμίζοντάς τον σε ένα είδος ψηφιακού βοηθού.

Με την προσέγγιση της Microsoft το HomeHub θα μπορούσε πρακτικά να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή τρίτου κατασκευαστή που θα «τρέχει» μελλοντικά λειτουργικό σύστημα Windows 10. Να υπενθυμίσουμε ότι Google Home και Amazon Echo αποτελούν αυτόνομες συσκευές με ενσωματωμένη AI που λειτουργεί σαν ψηφιακός βοηθός.

ΠΗΓΗ

Post a Comment

Previous Post Next Post