Η ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ FACEBOOK ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣΤο Facebook έχει θέσει σε εφαρμογή  “έξυπνα” εργαλεία τα οποία ελέγχουν τις ζωντανές μεταδόσεις των χρηστών. Ετσι σε πραγματικό χρόνο μπορεί να αντιλαμβάνεται το περιεχόμενο του live video.

Το Facebook χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους για να μπορεί να εντοπίζει ακατάλληλο περιεχόμενο στο News Feed των χρηστών του, ο οποίος έχουμε δει πολλές φορές να διαγράφει αναρτήσεις μετά από αναφορές.

Εκτός όμως από τους αλγόριθμους αυτούς το Facebook χρησιμοποιεί εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης η οποία μπορεί και φιλτράρει το περιεχόμενο των ζωντανών μεταδόσεων σε πραγματικό χρόνο για να προστατέψει τους χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου από ακατάλληλο περιεχόμενο.

Τα εργαλεία αυτά που χρησιμοποιεί το Facebook, μπορούν και  "σκανάρουν" το ζωντανό περιεχόμενο για βία, γυμνό και άλλο περιεχόμενο που παραβιάζει τους όρους του κοινωνικού δικτύου, ενώ παράλληλα οι τεχνικοί του Facebook εργάζονται εδώ και μερικούς μήνες πάνω σε διάφορα εργαλεία που μπορούν και μπλοκάρουν ακατάλληλο περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες και βίντεο που προβάλλουν βία.

Post a Comment

Previous Post Next Post