ΜΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝ ΣΚΥΛΟΥΣ


Κάθε χρόνο στην Αμερική πυροβολούνται από αστυνομικούς περίπου 10.000 σκύλοι. Σύμφωνα με τον washingtonexaminer.com μετά από απόφαση δικαστηρίου στις Η.Π.Α., οι αστυνομικοί μπορούν να πυροβολούν τον σκύλο όταν κατά την ώρα της εφόδου στο σπίτι αυτός κουνηθεί ή γαβγίσει.

Η αντιδράσεις είναι πολλές γιατί είναι αδύνατον να μην κουνηθεί -ακόμα και αν δεν γαβγίσει- ένας σκύλος στην θέα ενός ανθρώπου που εισβάλει στο σπίτι φωνάζοντας.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την δίκη ενός αστυνομικού που πυροβόλησε και σκότωσε δύο σκύλους επειδή κουνήθηκαν και γάβγισαν. Ο αστυνομικός αθωώθηκε γιατί ο κηδεμόνας των σκύλων δεν μπορούσε να αποδείξει το αντίθετο...

Βέβαια δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός οτι συμμορίες ρίχνουν σκυλιά στους αστυνομικούς για να αποφύγουν τη σύλληψη αλλά και περιπτώσεις που έχουν λάβει σήμα για βοήθεια από επιθέσεις σκύλων. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί να μην υπάρχει άλλος τρόπος να σώσουν το θύμα που μπορεί να είναι άνθρωπος ή ζώο από το να πυροβολήσουν τον εν λόγω σκύλο.

Σε κάθε περίπτωση όμως πλέον με την ύπαρξη νόμου εναπόκειται στην ευσυνειδησία του αστυνομικού το να ελέγξει μια κατάσταση με τη χρήση όπλου ή όχι

.

Post a Comment

Previous Post Next Post