ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΣΚΟΡΠΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟΈνα φορτηγό  έπεσε σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο δυτικό Βερολίνο τραυματίζοντας αρκετά άτομα ανακοίνωσαν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση. Την είδηση μετέδωσε η Washington Times, επικαλούμενη ιρακινές πηγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία συνελήφθη ένας άνθρωπος ως ύποπτος για την επίθεση ενώ ένας δεύτερος οδηγός φέρεται να είναι νεκρός.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν σκοτωθεί 9 άτομα ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 50. Σύμφωνα με πληροφορίες το φορτηγό έπεσε στο πλήθος με ταχύτητα τουλάχιστον 65 χ.α.ω.

Η επίθεση θυμίζει έντονα την τραγωδία στην Νίκαια της Γαλλίας.

Στο φορτηγό ήταν δύο δράστες εκ των οποίων ο ένας έχει συλληφθεί και ο άλλος είναι νεκρός από πυροβολισμούς, όπως προαναφέραμε.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το απόγευμα (τοπική ώρα). Το φορτηγό εισέβαλε στον χώρο που είχε στηθεί η χριστουγεννιάτικη αγορά της πλατείας Breitscheidplatz, στο δυτικό Βερολίνο.

Στο σημείο ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι διασκέδαζαν και πραγματοποιούσαν τα ψώνια τους ενόψει των Χριστουγέννων.Post a Comment

Previous Post Next Post